• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai veicinātu Latvijas un Vācijas attiecības. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.07.2002., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/ta/id/64135

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas cilvēki par Latviju Eiropā. Dinamikā

Vēl šajā numurā

03.07.2002., Nr. 99

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai veicinātu Latvijas un Vācijas attiecības

Vakar, 2.jūlijā, Rīgā viesojās bij. vēstnieks grāfs Oto fon Lambsdorfs

Pie Ministru prezidenta

AB.JPG (20862 bytes)
Vakar, 2.jūlijā: Frīdriha Naumana fonda priekšsēdētājs, bijušais Vācijas vēstnieks Latvijā grāfs Oto fon Lambsdorfs (pa kreisi) un Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš (pa labi)
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vakar, 2.jūlijā, Ministru prezidentam Andrim Bērziņam bija tikšanās ar Frīdriha Naumana fonda (Vācija) priekšsēdētāju grāfu Oto Lambsdorfu, kurā piedalījās arī F.Naumana fonda Viduseiropas, Dienvideiropas un Austrumeiropas biroja vadītājs Horsts Augusts un fonda Baltijas valstu projekta vadītājs Manfrēds Vihmans.

A.Bērziņš un O.Lambsdorfs apsprieda Latvijas un Vācijas liberāli demokrātisko partiju ilggadējo sadarbību un pauda apņemšanos arī nākotnē turpināt to attīstīt.

A.Bērziņš un O.Lambsdorfs viens otru informēja par abu valstu iekšpolitisko situāciju un priekšvēlēšanu posma aktivitātēm. F.Naumana fonda priekšsēdētājs atzinīgi novērtēja A.Bērziņa darbu koalīcijas valdības vadīšanā un dalījās savā pieredzē, strādājot vairākās koalīcijas valdībās Vācijā.

Ministru prezidents piedalījās arī F.Naumana fonda priekšsēdētāja rīkotajā pieņemšanā Melngalvju namā.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Pie ārlietu ministra

Vakar, 2.jūlijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar grāfu Oto Lambsdorfu, Frīdriha Naumana fonda priekšsēdētāju, Vācijas Brīvo demokrātu partijas goda priekšsēdētāju. Tikšanās laikā pārrunātas abu valstu divpusējās attiecības un ES paplašināšanās jautājumi.

Sarunas gaitā abas puses atzinīgi novērtēja izveidojušos pozitīvo un aktīvo Latvijas un Vācijas dialogu. Uzsvērta plašā un daudzveidīgā sadarbība ar atsevišķām Vācijas federālajām zemēm. I.Bērziņš akcentēja pieaugošo ekonomisko sadarbību, jo Vācija ir lielākā Latvijas tirdzniecības partnere un otrā lielākā investētājvalsts, kā arī aktīvos kontaktus kultūrā. Abas puses atzīmēja pieaugošo parlamentāro sadarbību starp Saeimu un Vācijas Bundestāgu, kā arī Saeimu un atsevišķu federālo zemju Landtāgiem.

Ministrs atzinīgi novērtēja Vācijas politisko fondu, īpaši Frīdriha Naumana fonda, darbību un aktivitātes Latvijā un pauda ieinteresētību tās turpināšanā. I.Bērziņš norādīja, ka F. Naumana fondam ir svarīga nozīme Latvijas un Vācijas politiķu personīgo kontaktu veicināšanā, dialoga uzturēšanā par abām pusēm nozīmīgiem tematiem.

Apspriežot ārpolitiskās aktivitātes, I.Bērziņš pateicās par Vācijas atbalstu Latvijas virzībā uz ES un NATO. Puses apmainījās ar viedokļiem par aktuālo situāciju ES paplašināšanās kontekstā. Tikšanās laikā pārrunāti septembrī gaidāmo Vācijas Bundestāga vēlēšanu rezultātu ietekme uz ES paplašināšanos. Grāfs O.Lambsdorfs pauda viedokli, ka vēlēšanu dēļ nav sagaidāmas izmaiņas Vācijas ārpolitikā.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!