• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 14. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.06.2002., Nr. 97 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63949

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par islamistu pasaules redzējumu

Vēl šajā numurā

28.06.2002., Nr. 97

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — ir iznākusi 14. burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie jums dodas ar piecpadsmit likumiem, kas Saeimā pieņemti no 2. līdz 16. maijam, bet “Latvijas Vēstnesī” izsludināti no 17. līdz 29. maijam, un trīspadsmit Ministru kabineta dokumentiem, kas izdoti no 7. līdz 21. maijam. Augu šķirņu aizsardzības likuma mērķis ir reglamentēt selekcionāra tiesību piešķiršanu un nodrošināt šo tiesību aizsardzību. Valsts informācijas sistēmu likums attiecas uz valsts informācijas sistēmām, kuras nodrošina informācijas apriti normatīvajos aktos un starptautiskajos līgumos noteikto funkciju izpildei, kā arī uz tām informācijas sistēmām, ko pašvaldības uztur kā valsts sistēmas sastāvdaļu. Valsts kontroles likums nosaka šīs institūcijas darbības uzdevumus: pārbaudīt rīcību ar valsts un pašvaldību mantu, valsts un pašvaldību budžetu ieņēmumus un izdevumus, arī — valsts vai pašvaldību budžetā iekļauto starptautisko organizāciju līdzekļu izlietošanu. Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likums nosaka aktīvos nodarbinātības un bezdarba samazināšanas pasākumus, valsts un pašvaldību kompetenci to īstenošanā, kā arī bezdarbnieka un darba meklētāja tiesības un pienākumus. Grozījumi izdarīti likumā “Par apdrošināšanu bezdarba gadījumos”, Saeimas kārtības rullī, Muitas likumā un vairākos citos.

Ministru kabinets izdarījis grozījumus noteikumos par sociālās palīdzības pakalpojumu saņemšanu, par Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtību, par tirdzniecību tirgos, gadatirgos un ielu tirdzniecības vietās un par likuma “Par pievienotās vērtības nodokli” piemērošanu. Noteikumi par stipendijām nosaka stipendiju minimālo apmēru un to saņemšanas kārtību. Ar 2003. gada 1. janvāri stāsies spēkā jaunie noteikumi par kārtību, kādā no valsts budžeta līdzekļiem sedz advokāta darba samaksas izdevumus. Ministru kabinets apstiprinājis Valsts valodas komisijas nolikumu, nosakot, ka tā ir Valsts prezidenta pārraudzībā esoša koleģiāla institūcija bez juridiskas personas statusa. Tās uzdevums ir apzināt valsts valodas situāciju Latvijā un izstrādāt ieteikumus latviešu valodas pozīciju nostiprināšanai un attīstības nodrošināšanai.

Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!