• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par "Grindeksa" nākotnes plāniem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2002., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63528

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par industriālo parku bumu Latvijā

Vēl šajā numurā

21.06.2002., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par “Grindeksa” nākotnes plāniem

Zāļu ražošanas uzņēmumam Grindekss izdevies pārraut gadiem ilgušo tradīciju strādāt ar zaudējumiem. Pērn uzņēmums ir guvis 320,9 tūkstošu latu peļņu un šogad plāno nopelnīt jau 744,6 tūkstošus latu. Tiesa gan, visu pērnā gada peļņu akcionāru pilnsapulce nolēma novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai, neizmaksājot dividendes.

Uzņēmuma produkcijas kopējais eksports, atskaitot piešķirtās atlaides 1,195 miljonu latu apjomā, pērn sasniedzis 9,354 miljonus latu – par 7,5% vairāk nekā 2000. gadā, – liecina “Grindeksa” gada pārskats. Vietējā tirgū uzņēmums, atskaitot piešķirtās atlaides 223,2 tūkstošu latu apjomā, realizējis produkciju 2,131 miljona latu apjomā – par 4% vairāk nekā gadu iepriekš. Tāpat 2001. gadā Grindeks turpināja realizēt investīciju programmu, modernizējot ražošanu un palielinot jaudu. Kopējais investīciju apjoms 2001. gadā sasniedza 532 tūkstošus latu.

Zāļu tirgus aptieku sektorā 2001. gadā “Grindekss” aizņēma 2,86%. Pērn kompānijai nav izdevies saglabāt esošo tirgus daļu, jo, neraugoties uz apgrozījuma pieaugumu, “Grindeksa” produkcijas daļa vietējā tirgū ir samazinājusies. Šo samazinājumu ir ietekmējusi pieaugošā tirgus konkurence un izmaiņas kompānijas produktu pieprasījumā. Gatavo zāļu formu realizācija pērn kopumā ir pieaugusi par 11%. Īpaši sekmīga tirdzniecība bija Krievijas un NVS valstu reģionos, kur pieaugums salīdzinājumā ar 2000. gadu veidoja 18%. “Grindekss” uzsver, ka kompānijas oriģinālprodukts “Mildronāts” jau otro gadu pēc kārtas ir viens no visvairāk eksportētajiem Latvijā ražotajiem gatavajiem produktiem. Gatavo zāļu formu produkcija kopumā 2001. gadā veidoja 75% no uzņēmuma apgrozījuma, tā lielākais īpatsvars – tablešu un injekcijas formas. Salīdzinot ar 2001. gada rezultātiem, šogad “Grindekss” ir iecerējis 2,3 reizes lielāku peļņu un par 18,2% lielāku neto apgrozījumu. “Grindekss” pērn strādāja ar 320,9 tūkstošu latu peļņu un neto apgrozījumu – 11,979 miljoni latu. Šogad kompānijā plānots investēt 751,3 tūkstošus latu.

Kā stāstīja Baltijas Tranzītu bankas trasta un vērtspapīru daļas vadītājs Jānis Neimanis, uzņēmuma finansu skaitļi skaidri parāda, ka tas pretēji otrai farmaceitiskajai publiskajai akciju sabiedrībai “Olainfarm” savu darbību ir būtiski stabilizējis, nosargājot publiskas akciju sabiedrības statusu. Lēmums par dividenžu neizmaksāšanu, protams, neiepriecina mazos akcionārus, taču jāņem vērā, ka “Grindeksa” akcijas cena gada laikā pieaugusi no 0,43 līdz 0,57 latiem, tādējādi nodrošinot visai pienācīgu ienesīgumu, kādu nepiedāvā banku depozīti un pieaugums nekustamā īpašuma tirgū.

 

“NEATKARĪGĀS RĪTA AVĪZES” pielikums “BIZNESA LAIKS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!