• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par eksportu no Talsiem uz Lietuvu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.06.2002., Nr. 94 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63525

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par "Grindeksa" nākotnes plāniem

Vēl šajā numurā

21.06.2002., Nr. 94

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par eksportu no Talsiem uz Lietuvu

Piena pārstrādes uzņēmums AS “Talsu piensaimnieks” sācis siera eksportu uz Lietuvu, un uz kaimiņvalsti izvesta viena tonna siera “Talsu ritulis”. Kā stāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Dainis Norenbergs, līdz šim uzņēmums darbojies vietējā tirgū, un Lietuva ir pirmā valsts, uz kuru tiek eksportēta piena pārstrādātāja saražotā produkcija.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs gan piebilda, ka uz Lietuvu nosūtītais siers ir “izmēģinājuma krava”. Uz kaimiņvalsti uzņēmums plāno eksportēt daudz vairāk – tik, cik uzņēmums spēs saražot. “Talsu piensaimnieks” ar Lietuvas vairumtirgotājiem kontaktus nodibinājis maija sākumā Lietuvā notikušajā starptautiskajā lauksaimniecības produkcijas ražotāju, pārstrādātāju un jauno tehnoloģiju ieviesēju izstādē “Agrobalt 2002”. Tajā “Talsu piensaimnieka” ražotajam “Zaļajam Talsu ritulim” tika piešķirta medaļa.

Piena pārstrādes uzņēmuma modernizācijai atbilstoši Eiropas Savienības (ES) prasībām šogad tiks ieguldīti aptuveni Ls 600 000. Šī mērķa īstenošanai “Talsu piensaimnieks” plāno ņemt Ls 502 000 kredītu. Arī pērn gūto peļņu – ap Ls 100 000 – uzņēmums novirzījis uzņēmuma modernizācijai. Uzņēmums plāno modernizēt ražotnes ēkas, kā arī tehnoloģiskās iekārtas, pilnveidot un attīstīt produktu ražošanu. Plānots, ka līdz ar uzņēmuma modernizāciju un jaunu tehnoloģisko iekārtu iegādi ražošanas jaudas tiks palielinātas piecas reizes.

“Talsu piensaimnieks” ražo 14 veidu produktus, uzņēmuma specializācija ir siera ražošana. Pērn tas produkcijas ražošanai iepirka ap 14 000 tonnu piena. Šogad piena iepirkumu plānots palielināt līdz 18 000 tonnu.

 

LETA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!