• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas uzņēmēju Eiropas ekonomiskajā telpā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.06.2002., Nr. 92 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63482

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien sveicam Nīderlandes kroņprinci

Vēl šajā numurā

19.06.2002., Nr. 92

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas uzņēmēju Eiropas ekonomiskajā telpā

Līdzšinējā Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās kārtu pieredze liecina, ka pēc iestāšanās savienībā jaunajās dalībvalstīs ir vērojama strauja ekonomiskā izaugsme, tādēļ ir pamatotas cerības, ka arvien straujāka ekonomiskā attīstība būs vērojama arī pēc Latvijas pievienošanās ES, vakar, 18.jūnijā, atklājot Latvijas inteliģences 48. konferenci “Latvijas uzņēmējs Eiropas ekonomiskajā telpā”, teica finansu ministrs Gundars Bērziņš.

Finansu ministrs savā runā analizēja dažādās ekonomiskās izmaiņas, kas notikušas Latvijā saistībā ar integrāciju ES. Viņš atzina, ka integrācija norit ļoti strauji, bet, neraugoties uz to, Latvijas integrācijas politikas galvenais stūrakmens ir Latvijas nacionālo interešu aizstāvēšana šajā procesā.

Savukārt Eiropas Komisijas delegācijas Latvijā vadītājs Endrū Rasbašs norādīja, ka Latvija, iestājoties ES, būs vārti starp ES un Krievijas tirgu un Latvijai ir jādara viss, lai veiksmīgi un pilnvērtīgi attīstītu savas izdevīgās ģeogrāfiskās atrašanās vietas sniegtās iespējas.

Konferencē ļoti plaši tika spriests par tādām tēmām kā “Eiropas Savienības tirgus ekonomikas kritēriji un Latvijas tautsaimniecības nākotnes modelis”, “Brīva kapitāla, brīva preču kustība un Latvijas uzņēmēju konkurētspēja”, “Kā Latvijas uzņēmumi pārvarēs Eiropas tirgus spēku un konkurences spiedienu?”.

Bez finansu ministra un Eiropas Komisijas delegācijas vadītāja konferencē uzstājās arī Rīgas domes priekšsēdētājs Gundars Bojārs, Filozofijas un socioloģijas institūta direktore Maija Kūle, Banku augstskolas finansu katedras vadītāja Margarita Dunska, Latvijas starptautiskās autopārvadātāju asociācijas prezidents Valdis Trēziņš, vairāku uzņēmumu vadītāji — SIA “Latvijas mobilais telefons” prezidents Juris Binde, AS VAS “Latvenergo” prezidents Kārlis Miķelsons, VAS “Latvijas dzelzceļš” ģenerāldirektors Andris Zorgevics, AS “Latvijas finieris” prezidents, Latvijas Kokrūpniecības federācijas prezidents Juris Biķis, SIA “Rika” prezidents Grigorijs Krupņikovs.

Konferences noslēgumā risinājās politiķu paneļdiskusija “Par Latvijas uzņēmēju, Latvijas iedzīvotāju tagadējā un nākotnes Eiropā. Cerības un šaubas”. Diskusijā piedalījās vairāki politiķi — Ivars Godmanis, Gundars Bērziņš, Guntars Krasts, Jānis Jurkāns, Jānis Dinēvičs un Einārs Repše.

Artis Nīgals, “LV” Eiropas lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!