• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO Parlamentārās asamblejas un Saeimas kopīgo semināru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.06.2002., Nr. 90 https://www.vestnesis.lv/ta/id/63278

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par politiskajām konsultācijām ar Meksiku

Vēl šajā numurā

14.06.2002., Nr. 90

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO Parlamentārās asamblejas un Saeimas kopīgo semināru

Nākamnedēļ, no 16. līdz 18.jūnijam, Rīgā notiks NATO Parlamentārās asamblejas un Saeimas rīkotais seminārs “NATO nozīme Baltijas reģiona drošībā — jauni uzdevumi, jaunas iespējas”. Seminārā piedalīsies ap astoņdesmit dalībnieku no divdesmit valstīm.

Svētdien, 16.jūnijā, semināra dalībnieki apmeklēs Baltijas bataljonu Ādažos un noklausīsies Baltijas Aizsardzības koledžas Tartu komandanta brigādes ģenerāļa Mihaela Klemensena informatīvo ziņojumu par militāro reformu Baltijas valstīs, kā arī Baltijas bataljona komandiera ziņojumu par bataljona darbību.

Pirmdien, 17.jūnijā, seminārs turpināsies Saeimas Sarkanajā zālē, un to atklās Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume. Galveno ziņojumu sniegs Karnegi centra Maskavā direktors Roberts Nuriks. Savukārt pēcpusdienā notiks diskusija par NATO paplašināšanu kā Baltijas reģiona stabilitātes un drošības garantu. Par šo tematu referēs Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš, aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis un ASV NATO komitejas direktoru padomes loceklis Rendijs Šēnemans.

Otrdien, 18.jūnijā, semināra dalībnieki izskatīs jautājumus, kas skar Krieviju un Baltijas reģionu pēc NATO paplašināšanas. Par situāciju Baltkrievijā ziņos Latvijas delegācijas EDSO Parlamentārajā asamblejā vadītāja Helēna Demakova un ASV vēstnieks Baltkrievijā Mihails Kozaks. Savukārt par Kaļiņingradas jautājumu referēs Kaļiņingradas apgabala domes Ārējo sakaru komitejas priekšsēdētājs Vladimirs Bagalins. Pēc tam paredzēta preses konference.

Pēcpusdienas sēdes temats — “Jauni draudi, jauna atbildība, jauni sabiedrotie”. Par šiem jautājumiem ekspertu statusā uzstāsies Ķīles universitātes Krievijas un Eirāzijas organizēto noziegumu vienības direktors Marks Galeoti, Apvienoto Nāciju Narkotiku apkarošanas programmas Rīgas biroja vadītāja Signe Rotberga un Interpola Kriminālo organizāciju un narkotiku apkarošanas apakšnodaļas direktora vietnieks Gvens Makklūrs.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!