• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tranzītvīzām vilcienu pasažieriem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 4.06.2002., Nr. 83 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62752

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ventspilnieku prasmi pateikties

Vēl šajā numurā

04.06.2002., Nr. 83

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tranzītvīzām vilcienu pasažieriem

2002. gada 21. maijā Latvijas Republikas Ministru kabinets apstiprināja noteikumus, ar kuriem tika atcelta līdz šim pastāvējusī kārtība, ka Latvijas Republikas teritoriju tranzītā šķērsojošo vilcienu pasažieriem nav nepieciešamas vīzas valsts teritorijas šķērsošanai. Šie noteikumi ir pilnīgā saskaņā ar Latvijas saistībām sakārtot imigrācijas un vīzu politiku atbilstoši Eiropas Savienības normām un Šengenas līguma prasībām.

Ārlietu ministrija uzskata par nepamatotiem Krievijas Ārlietu ministrijas 30.maija paziņojumā izteiktos pārmetumus par nesavlaicīgu informēšanu attiecībā uz tranzītvīzu ieviešanu vilciena Sanktpēterburga–Viļņa–Sanktpēterburga pasažieriem. Tā kā minētais Latvijas valdības lēmums tieši skar Krievijas Federācijas pilsoņu intereses, kuri izmanto caur Latvijas teritoriju kursējošo vilcienu Sanktpēterburga–Viļņa–Sanktpēterburga, par Latvijas puses nodomu ieviest šādu kārtību Krievijas pusei tika paziņots vairākkārt — gan informējot šā gada 8.februārī un 22.maijā Krievijas Federācijas vēstniecību Latvijā, gan pārrunājot minēto jautājumu abu valstu konsulāro konsultāciju laikā Liepājā 14. un 15.maijā.

Ārlietu ministrija informē, ka kopš minēto Ministru kabineta noteikumu spēkā stāšanās brīža šā gada 25.maijā nav konstatēts neviens gadījums, kad vilcienu pasažieriem nebūtu tranzīta vīzas vai būtu bijušas problēmas ar to saņemšanu. Ārlietu ministrija norāda, ka Latvijas Republikas ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā un konsulāts Pleskavā ir gatavi papildu tranzītvīzu noformēšanai un nav iespējama situācija, ka varētu tikt apgrūtināta tranzītvīzu saņemšanas procedūra.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!