• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV senatoru padomnieku darba vizīti Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.05.2002., Nr. 79 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62505

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas Ministru padomes 8.sēdes darbu

Vēl šajā numurā

28.05.2002., Nr. 79

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV senatoru padomnieku darba vizīti Latvijā

Vakar, 27.maijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar ASV senatoru padomnieku grupu, kuri uzturas vizītē Latvijā.

Tikšanās laikā pārrunāta Latvijas gatavošanās dalībai aliansē. I.Bērziņš informēja par Latvijas paveikto, gatavojoties dalībai NATO. Ministrs uzsvēra, ka Latvijas dalība NATO veicinās reģionālo stabilitāti un labklājību. I.Bērziņš arī pozitīvi novērtēja pieaugošo Krievijas un NATO sadarbību, atzīmējot, ka Latvija, kļūstot par NATO dalībvalsti, būs aktīva Krievijas un NATO dialoga dalībniece. Ministrs akcentēja, ka Latvijas iestāšanās aliansē dos papildu iespējas kvalitatīvi jaunu attiecību veidošanai ar Krieviju.

Tikšanās gaitā pārrunāti jautājumi par NATO spēju stiprināšanu un Latvijas potenciālo ieguldījumu šajā jomā.

Sarunā tika apspriests arī gaidāmais Viļņas desmitnieka sammits Rīgā un jautājumi, kas tiks apspriesti šīs sanāksmes ietvaros — gan Viļņā aizsāktās NATO kandidātvalstu sadarbības divu gadu laikā paveiktais, gan Viļņas desmitnieka nākotnes sadarbības perspektīvas. I.Bērziņš uzsvēra, ka tā būs iespēja vēlreiz publiski apliecināt atbalstu vērtībām, kuras tiek aizstāvētas un kuras kandidātvalstīm un pašreizējām dalībvalstīm ir kopīgas, — brīvība, demokrātija, tolerance, cilvēktiesības. Ministrs arī norādīja, ka tā būs iespēja kopīgā diskusijā meklēt veidus, kā palielināt ieguldījumu eiroatlantiskajā drošībā, kā arī NATO spējās dot pretsparu jauniem draudiem.

ASV senatoru padomnieku delegācija tikās arī ar Ministru prezidentu Andri Bērziņu, aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski, Naturalizācijas pārvaldes priekšnieci Eiženiju Aldermani, LATO locekli Grigoriju Krupņikovu un citiem valsts un sabiedrisko institūciju pārstāvjiem.

Amerikas Savienoto Valstu senatoru padomniekiei vakar, 27.maijā tikās arī ar aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski.

Sarunas laikā ASV delegācija iepazīstināta ar Latvijas aizsardzības sistēmas pamatprincipiem un sasniegto virzībā uz NATO. Pārrunāti jautājumi, kas saistīti ar Baltijas valstu militārās sadarbības projektiem, Latvijas militāro spēju paaugstināšanu.

Ģ.V.Kristovskis atzina, ka svarīgs priekšnoteikums Latvijas aizsardzības sistēmas attīstībai ir reģiona stabilitāte un demokrātijas attīstība, kas nodrošina civilo kontroli pār bruņotajiem spēkiem.

ASV senatoru padomnieku un Latvijas aizsardzības ministra tikšanās laikā pārrunāta Latvijas dalība miera uzturēšanas operācijās, specializēto vienību (mediķu, sapieru, militārās policijas), abu valstu pieredzes apmaiņa, uzņēmējvalsts atbalsta spējas un NATO un Krievijas attiecības.

Viesi interesējās arī par Latvijas Nacionālo bruņoto spēku apgādes un transporta sistēmu.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!