• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas un Lietuvas jauno paaudzi vieno ne tikai vēsturiskās sadarbības pamati, bet arī kopīgas ieceres, kopīgi mērķi un lieli darbi savu valstu un reģiona labā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.05.2002., Nr. 77 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62395

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lielbritānijas atbalstu Latvijas aizsardzībai

Vēl šajā numurā

23.05.2002., Nr. 77

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas un Lietuvas jauno paaudzi vieno ne tikai vēsturiskās sadarbības pamati, bet arī kopīgas ieceres, kopīgi mērķi un lieli darbi savu valstu un reģiona labā”

BRAZAUSKS.JPG (21176 bytes)Vakar, 22.maijā, Rīgā sākās Lietuvas dienas Latvijā

Vakar, 22 maijā, mūsu valstī ieradās Lietuvas Republikas premjerministrs Aļģirds Brazausks ar savas valdības delegāciju. Kaimiņvalsts premjerministrs ar savu delegāciju piedalās Lietuvas dienās Latvijā. Vakar A.Brazausks arī tikās ar Latvijas Ministru prezidentu Andri Bērziņu. Pēc abu valdību vadītāju sarunas notika Andra Bērziņa un Aļģirda Brazauska preses īssaiets. Tā ievadā, pirmais uzrunājot žurnālistus, Lietuvas premjerministrs pastāstīja, ka viņa vizīte saistīta ar Lietuvas dienām Latvijā, taču tikšanos laikā apspriesti arī kārtējie Lietuvas un Latvijas divpusējo attiecību jautājumi, kā arī abu valstu ārpolitiskās aktualitātes, īpaši Baltijas valstu centieni integrēties Eiropas Savienībā (ES) un NATO. Apspriests arī Latvijas un Lietuvas savstarpējās preču apgrozības pieaugums. “Mēs visnotaļ pozitīvi novērtējam faktu, ka mūsu savstarpējās tirdzniecības apjoms joprojām pieaug,” teica A. Brazausks.

Latvijas Ministru prezidents, papildinot kolēģa informāciju, pastāstīja, ka abu valdību vadītāji apsprieduši arī Latvijas un Lietuvas sadarbību enerģētikā un pierobežas tirdzniecībā, kā arī pārrunājuši atklātas un godīgas konkurences aktualitāti abu valstu tirgos. “Šī bija mūsu kārtējā tikšanās, un tā bija ļoti lietderīga,” uzsvēra Latvijas Ministru prezidents un piebilda, ka šovasar abu valdību vadītāji gatavojas tikties vēl trīs reizes — Lietuvā, tad Sanktpēterburgā un pēc tam vēlreiz Rīgā.

 

ORDENI1.JPG (22328 bytes) ORDENI2.JPG (27308 bytes)
Vakar, 22.maijā, Ministru kabinetā: Lietuvas Republikas premjerministrs Aļģirds Brazausks un Latvijas Republikas Ministru prezidents Andris Bērziņš (augšējā attēlā); izstādē “Lietuvas ordeņi un medaļas”: kolekcionārs no Lietuvas Vilis Kavaļausks un Polijas vēstnieks Latvijā Tadeušs Fišbahs (apakšējos attēlos)
Foto: A.F.I.

“LV” jautājums Lietuvas premjerministram: — Brazauska kungs, kādas ir jaunākās sabiedriskās domas tendences lietuviešu attieksmē pret valsts centieniem iestāties ES un NATO?

A. Brazausks: — Pēdējā laikā strauji pieaudzis ES piekritēju skaits. Pēc jaunākajiem datiem, kas man nodoti, par ES ir vairāk nekā 50 procenti lietuviešu. Tiesa, šie skaitļi visu laiku mainās, taču var teikt, ka vairāk nekā puse lietuviešu atbalsta mūsu valsts iestāšanos ES. Mainīgi ir arī skaitļi, kas rāda lietuviešu attieksmi pret NATO. Taču var droši teikt, ka iestāšanos NATO atbalsta apmēram 60 procenti lietuviešu. Protams, vairāk skeptiķu attiecībā pret ES ir laukos, taču tie zemkopji, kas labāk izprot labumus, kurus tieši lauki gūs no mūsu valsts dalības ES dažāda finansējuma veidā, ir par Eiropas Savienību.

 

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!