• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizvakar, 14. maijā, Ministru kabineta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 16.05.2002., Nr. 73 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62149

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar vienotu priekšrakstu tiesību aktu izstrādei

Vēl šajā numurā

16.05.2002., Nr. 73

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizvakar, 14. maijā, Ministru kabineta sēdē

Turpinājums. Informācijas sākums

— “LV” Nr. 72,15.05.2002.

Akceptēti noteikumi “Valsts valodas komisijas nolikums”, kas nosaka, ka Valsts valodas komisija ir koleģiāla institūcija bez juridiskas personas statusa, kura darbojas Valsts prezidenta pārraudzībā un saskaņā ar nolikumu.

Valsts kancelejai uzdots precizēt noteikumu projektu, ņemot vērā izteiktās piezīmes: noteikumu projektā paredzēt, ka komisijai ir tiesības iesniegt priekšlikumus ministrijās par ministriju budžeta programmās (apakšprogrammās) paredzētiem projektiem un pasākumiem saistībā ar Valsts valodas komisijas darbības mērķi; komisijas lēmumiem ir ieteikuma raksturs, un par tiem regulāri tiek informēts arī Ministru kabinets; svītrot 16.punktu; paredzēt, ka komisijas darbību atbilstoši tāmei finansē no līdzekļiem, kas saskaņā ar likumu par valsts budžetu kārtējam gadam piešķirti Valsts prezidenta kancelejai Valsts valodas komisijas darbības nodrošināšanai, un sagatavot noteikumu projektu parakstīšanai.

Finansu ministram kopīgi ar Valsts valodas komisijas vadītāju uzdots saskaņot jautājumu par nepieciešamā finansējuma apmēru. Attiecīgo summu (pamatojoties uz saskaņotām tāmēm) uzdots izmaksāt no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Akceptēts Tieslietu ministrijas iesniegtais “Koncepcijas par administratīvās atbildības normatīvo regulējumu” projekts, tai skaitā koncepcijas IV nodaļā minētā risinājuma I variants, paredzot, ka visi administratīvie pārkāpumi un ar tiem saistītie sodi kodificējami un ietverami vienotā normatīvā aktā.

Tieslietu ministrijai uzdots: precizēt koncepcijas projektu un iesniegt to Valsts kancelejā; sagatavot un iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu Administratīvo sodu likumprojekta izstrādāšanai. Darba grupai uzdots likumprojekta sagatavošanas procesā izvērtēt administratīvās atbildības īpatnības ceļu satiksmes, nodokļu un konkurences jomā.

Akceptēts Tieslietu ministrijas iesniegtais “Tiesu ekspertīžu iestāžu attīstības koncepcijas (2002.–2006.gadam)” projekts, kas paredz saglabāt esošo valsts ekspertīžu iestāžu skaitu, un apstiprināt koncepcijā minētos attīstības virzienus.

Koncepcija jāīsteno attiecīgajai iestādei piešķirto valsts budžeta līdzekļu ietvaros.

Tieslietu ministrijai uzdots: precizēt koncepcijas projektu un iesniegt to Valsts kancelejā; sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Valsts kancelejā Ministru prezidenta rīkojuma projektu par darba grupas izveidošanu likumprojekta “Par tiesu ekspertīzi” izstrādei, paredzot, ka darba grupas vadītājs ir Tieslietu ministrijas pārstāvis un tās sastāvā iekļaujami ieinteresēto institūciju pārstāvji;  sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā likumprojektu par grozījumiem Valsts civildienesta likumā, paredzot, ka Valsts tiesu ekspertīžu biroja eksperti ir specializētā civildienesta ierēdņi;  sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā tiesību aktu projektus par nepieciešamajiem grozījumiem attiecīgajos normatīvajos aktos, paredzot, ka Valsts tiesu ekspertīžu birojs ir Tieslietu ministrijas pārraudzībā esoša iestāde.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu lietā “Ingrīda Podkolzina pret Latviju”.

Finansu ministram uzdots no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt līdzekļus Eiropas Cilvēktiesību tiesas noteiktās kompensācijas izmaksai un pārskaitīt tos uz Ārlietu ministrijas norādīto kontu.

Ārlietu ministrijai uzdots: nodrošināt Eiropas Cilvēktiesību tiesas 2002.gada 9.aprīlī publiskotā sprieduma lietā “Ingrīda Podkolzina pret Latviju” publicēšanu laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”; nosūtīt Eiropas Padomes Ministru komitejai informāciju par Latvijas veiktajiem pasākumiem Eiropas Cilvēktiesību tiesas sprieduma izpildei.

Pamatā pieņemts iesniegtais noteikumu projekts “Noteikumi par ierēdņu un valsts pārvaldes iestāžu darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un ierēdņu pabalstiem”.

Valsts civildienesta pārvaldei uzdots līdz 2002.gada 1.jūlijam iesniegt Finansu ministrijā informāciju par saskaņotajām ierēdņu amatu kvalifikācijas kategorijām.

Finansu ministrijai kopīgi ar Valsts civildienesta pārvaldi līdz 2002.gada 1.septembrim uzdots: izvērtēt saskaņoto ierēdņu amatu sadalījumu atbilstoši amatu kvalifikācijas kategorijām, kā arī izvērtēt nepieciešamību precizēt amatu kvalifikācijas kategoriju skaitu un sagatavot attiecīgus priekšlikumus;  noteikt amatu grupas un tām atbilstošus kvalifikācijas kategoriju diapazonus (ievērojot paredzamo augstāko ierēdņu rotāciju).

Finansu ministrijai uzdots līdz 2002.gada 8.oktobrim sagatavot variantus noteikumu ieviešanas kārtībai (ņemot vērā Pasaules bankas ekspertu ieteikumus, arī sera R.Mauntfīlda ziņojumu) un termiņiem un precizēt aprēķinus par nepieciešamajiem papildu finansu līdzekļiem katram no tiem, un kopā ar šī protokollēmuma 2.punktā minētajiem materiāliem iesniegt atkārtotai izskatīšanai Ministru kabineta sēdē vienlaikus ar noteikumu projektu.

Valsts kancelejas Komunikāciju departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!