• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar sakārtotām iekšlietām ceļā uz Eiropu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2002., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62083

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kad soli pār robežu pavadīs 13 dzērves

Vēl šajā numurā

14.05.2002., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar sakārtotām iekšlietām ceļā uz Eiropu

Par Iekšlietu ministrijas informatīvo dienu
IEM3.JPG (17020 bytes) IEM4.JPG (19000 bytes)
Piektdien, 10.maijā, Kongresu namā: Valsts robežapsardzības dienesta priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieks ģenerālis Aivars Straume, Rīgas Galvenās policijas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Igors Krasovskis; Valsts policijas priekšnieks ģenerālis Juris Rekšņa, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieks Mārtiņš Bičevskis
Foto: Arnis Blumbergs, “LV”
SVETKI1.JPG (29514 bytes) SVETKI3.JPG (22098 bytes)

Piektdien, 10. maijā, Eiropas nedēļas ietvaros Rīgas centrā, Kongresu namā un tā apkārtnē, norisinājās Iekšlietu ministrijas organizēta informatīvā diena. Tās laikā interesentiem bija iespēja aplūkot vairākus informatīvos stendus, fotoizstādes, noskatīties videofilmas par Iekšlietu ministrijas un tās pakļautībā darbojošos iestāžu — Valsts policijas, Valsts robežsardzes, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Pilsonības un migrācijas dienesta — darbību.

Atklājot informatīvās dienas pasākumus, iekšlietu ministrs Mareks Segliņš un Valsts policijas priekšnieks Juris Rekšņa apbalvoja vairāk nekā 30 policijas un robežsardzes darbiniekus, kas pēdējā laikā piedalījušies vairākās veiksmīgās narkobiznesa apkarošanas operācijās, kurās konfiscētas narkotikas (to apjoms ir lielāks nekā pirms tam konfiscētās narkotikas pēdējos piecos gados kopā).

Ar iekšlietu ministra pavēli par īpaši aktīvu līdzdalību pēdējā laikā sekmīgi realizētajās narkobiznesa apkarošanas operācijās ar personīgo ieroci — Makarova tipa pistoli — tika apbalvoti divi Narkotiku apkarošanas biroja un divi Rīgas Galvenās policijas pārvaldes darbinieki. Viņu vidū bija Narkotiku apkarošanas biroja priekšnieka vietnieks kapteinis Normunds Vilnītis un virsleitnanti Vjačeslavs Voroņins, Normunds Mackevičs un Juris Skurstaks.

Goda rakstus saņēma trīs policijas darbinieki, tostarp Narkotiku apkarošanas biroja priekšnieks Artis Zīders, un pieci robežsargi. Četri policisti saņēma pateicības, vēl četriem tika piešķirtas naudas prēmijas. Trijiem policistiem ārpus kārtas piešķirtas nākamās dienesta pakāpes.

Valsts policijas priekšnieks, izsakot pateicību par piedalīšanos veiksmīgās narkotiku apkarošanas operācijās, naudas prēmijas piešķīris arī Drošības policijas pretterorisma vienības “Omega” darbiniekiem.

Kongresu nama laukumā bija iespēja aplūkot Valsts robežsardzes, Valsts policijas un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta tehnisko nodrošinājumu. Tāpat varēja aplūkot Valsts robežsardzes Kinoloģiskā dienesta suņu paraugdemonstrējumus.

Ikvienam bija arī iespēja noklausīties ministrijas ekspertu lekcijas par Latvijas sagatavotību un gaidāmajām pārmaiņām saistībā ar iestāšanās Eiropas Savienībā sarunu sadaļas “Sadarbība iekšlietās un tieslietās” noteikumu ieviešanu.

Artis Nīgals, “LV” nozares redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!