• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par uzlabojumiem ceļā "Via Baltica". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2002., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62075

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par visiem vienādām tiesībām uz darbu

Vēl šajā numurā

14.05.2002., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par uzlabojumiem ceļā “Via Baltica”

Finansu ministrija ir sagatavojusi un iesniegusi akceptēšanai Ministru kabinetā grozījumus finansu memorandā par Latvijas valdības un Eiropas Komisijas vienošanos par pirmsiestāšanās strukturālās politikas instrumenta ISPA finansu palīdzības piešķiršanu pasākumam “Via Baltica” ceļa uzlabošana no 13.kilometra (Gauja) līdz 21,2. kilometram (Lilaste)”.

Kā zināms, ceļa posms Gauja–Lilaste tika daļēji rekonstruēts par ES pirmsstrukturālā fonda ISPA līdzekļiem. Tā kā darbu gaitā radās līdzekļu ekonomija, Finansu ministrija piedāvāja ar finansu memoranda grozījumiem atļaut šo naudu izmantot šī paša ceļa uzlabošanai posmā Ādaži–Gauja.

Ceļa posma Ādaži–Gauja uzlabojumi ietver 4 ceļu krustojumu pārbūvi un 2 gājēju tuneļu celtniecību. Ir gaidāms, ka projekta nodrošinātie uzlabojumi palīdzēs samazināt transporta ekspluatācijas izmaksas, ceļu un tiltu uzturēšanas izmaksas, ceļā pavadīto laiku sastrēguma stundās, kā arī samazinās satiksmes negadījumu skaitu.

Memoranda grozījumi paredz samazināt minētā finansu memoranda izmaksas par ceļa posma Gauja–Lilaste rekonstrukciju un palielināt projekta darbības apjomu un ilgumu, papildus rekonstruējot jaunu ceļa posmu. Projekta kopējās izmaksas ir 6,04 miljoni eiro (3,5 miljoni latu), no kuriem EK līdzekļi ir 4,32 miljoni eiro (2,5 miljoni latu), pārējie līdzekļi ir valsts budžeta līdzfinansējums.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!