• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - ir iznākusi 9. burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2002., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62066

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par aktiera iespēju izvēlēties

Vēl šajā numurā

14.05.2002., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

“Latvijas Vēstnesis. Dokumenti” — ir iznākusi 9. burtnīca

Godātie lasītāji, šī valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums dodas ar astoņiem likumiem, kas Saeimā pieņemti 14. un 21. martā, bet “Latvijas Vēstnesī” izsludināti 27. martā un 9. aprīlī, un divdesmit četriem Ministru kabineta noteikumiem, kas izdoti no 12. līdz 26. martam. Saeima ratificējusi Nolīgumu par pasažieru neregulārajiem starptautiskajiem pārvadājumiem ar autobusiem (INTERBUS) un Latvijas Republikas un ASV līgumu par sadarbību masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanas novēršanas jomā. Reģionālās attīstības likuma mērķis ir nodrošināt līdzsvarotu un ilgtspējīgu valsts attīstību, ievērojot atsevišķu tās daļu īpatnības un iespējas. Grozījumi izdarīti Preču un pakalpojumu likumā, Dzelzceļa pārvadājumu likumā, likumos “Par svētku un atceres dienām” un “Par valsts uzņēmumu”.

Ministru kabinets izdarījis grozījumus noteikumos par Latvijas Republikas vīzu izsniegšanas kārtību, par kārtību, kādā izplatāmas un izmantojamas kūrorta un tūrisma ceļazīmes, un vairākos citos. Saskaņā ar likumu “Par dzīvojamo telpu īri” izdoti noteikumi par kārtību, kādā īrnieks un izīrētājs norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu. Saskaņā ar Darba aizsardzības likumu izdoti noteikumi “Darba aizsardzība darba vietās”. Tie nosaka darba devēja pienākumus nodarbināto veselības aizsardzības prasību nodrošināšanā. Ar šā gada 1. jūniju stāsies spēkā noteikumi par transportlīdzekļu vadītāju darba un atpūtas laiku un tā uzskaiti. Tie nosaka transportlīdzekļa vadīšanas ilgumu, pārtraukumus, ikdienas un iknedēļas atpūtas laiku, kā arī vadītāja un darba devēja pienākumus šī laika uzskaitē. Pielikumā dots kontrolgrāmatiņas aizpildīšanas paraugs. Noteikumiem par virszemes un pazemes ūdeņu kvalitāti ir deviņi pielikumi ar pieļaujamiem bīstamo vielu robežlielumiem virszemes ūdeņos, peldūdeņu kvalitātes normatīviem, dzeramā ūdens kvalitātes rādītājiem u.c. Saskaņā ar likumu “Par vides aizsardzību” izdoti noteikumi par atsevišķu bīstamas ķīmiskas vielas saturošu iekārtu un produktu lietošanas prasībām. Noteikumiem par prasībām darbībām ar radioaktīvajiem atkritumiem un ar tiem saistītajiem materiāliem ir četri pielikumi, kuros noteikta minimāli nozīmīgā īpatnējā radioaktivitāte dažādiem materiāliem un metāllūžņiem, maksimāli pieļaujamā radioaktivitāte un standarta dokumentu paraugi.

Jūsu “LV”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!