• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par SAPARD fonda līdzekļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.05.2002., Nr. 71 https://www.vestnesis.lv/ta/id/62051

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valodas ekonomisko vērtību

Vēl šajā numurā

14.05.2002., Nr. 71

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par SAPARD fonda līdzekļiem

Līdz maija sākumam Lauku atbalsta dienestā (LAD) ir apstiprināti jau 212 projekti, kas pēc to izpildes pretendē saņemt līdzekļus no Eiropas Savienības SAPARD fonda. Lauksaimnieki varēs saņemt līdz pat 50% no ieguldītajām investīcijām. Patlaban Latvija var jau izmantot SAPARD divu gadu līdzekļus - 32,38 miljonus latu. No tiem 4,023 miljoni latu jeb 12% Eiropas naudas jau ir aizrunāti. Savukārt trīs projekti jau ir sagaidījuši 44 925 latu atmaksu.

Kopumā līdz maija sākumam bija iesniegti 339 pieteikuma projekti. Daļa vēl tiek skatīti, daļa jau noraidīti, pārsvarā dēļ neprecīzi iesniegtu finanšu rezultātu dēļ.

No apstiprināto projektu skaita visvairāk nauda sadalīta lauksaimniecības tehnikas, iekārtu un būvju modernizēšanas apakšprogrammā - 34%. Šīs apakšprogrammas ietvaros graudkopības projektu realizācijai pieprasītie līdzekļi jau tagad pārsniedz finansējuma apjomu par 8%. Taču ir panākta vienošanās ar Zemkopības ministriju, ka šajā nozarē projektu apstiprināšana turpināsies, papildu līdzekļus atrodot to nozaru rezervētajā finansējumā, kurās pieprasījums ir neliels. Lauksaimniecības zemju apmežošanas apakšprogrammā jau aizrunāti 29% no divu gadu pieejamajiem līdzekļiem, savukārt lauku ekonomikas dažādošanas apakšprogrammā - 11%.

Kopumā no divās kārtās iesniegtajiem projektiem apstiprināti 87%. Tas tiek uzskatīts par ļoti labu rezultātu.

Visaktīvākie zemnieki dzīvo Ziemeļvidzemē, no kurienes nākuši 83 projekti no kopējā 339 izvērtēšanai iesniegtā projektu skaita. Otrajā vietā ar 60 projektiem ir Lielrīgas reģions, bet trešajā - Zemgale ar 52 projektiem. Vismazākā aktivitāte ir Latgales un Viduslatvijas reģionos.

 

“DIENA”

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!