• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas valsts atbalstu studējošajām mātēm. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.05.2002., Nr. 67 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valsts fondēto pensiju dalībnieku kontu uzturēšanu

Vēl šajā numurā

07.05.2002., Nr. 67

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas valsts atbalstu studējošajām mātēm

Labklājības ministrija (LM) ir izskatījusi Izglītības un zinātnes ministrijas pārstrādāto Ministru kabineta noteikumu projektu “Noteikumi par stipendijām”, kurā tika iekļauts jautājums par studentēm un to sociālo apdrošināšanu maternitātes pabalsta saņemšanai.

Savu viedokli LM ir paudusi 2. maija vēstulē Izglītības un zinātnes ministrijai. Pēc LM uzskata, ir ļoti apsveicami papildus atbalstīt studentes, taču šādā gadījumā pabalstam būtu jānāk tieši no valsts budžeta, jo apdrošināšanas līdzekļiem ir cits mērķis.

Ingus Alliks, LM Sociālās apdrošināšanas departamenta vadītājs, apstiprināja, ka modernajā starptautiskajā praksē parasti studentes nesaņem maternitātes pabalstu, bet gan citus likumā noteiktus pabalsta veidus.

Pašreiz studentes mātes saņem to pašu, ko citas nestrādājošas mātes, — bērna piedzimšanas, bērna kopšanas un ģimenes valsts pabalstu.

LM ir gatava apspriest pabalstu jautājumus ar Izglītības un zinātnes ministriju, Finansu ministriju un studentu organizācijām. Ja Finansu ministrija atbalstītu šo priekšlikumu, LM ir gatava ierosināt valdībai jautājumu par speciāla valsts pabalsta noteikšanu, kas varētu būt papildus piešķirams studentēm maternitātes periodā.

Labklājības ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!