• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Vācijas Bundestāga rezolūciju NATO paplašināšanās sakarā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.04.2002., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61704

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursi

Vēl šajā numurā

30.04.2002., Nr. 65

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Vācijas Bundestāga rezolūciju NATO paplašināšanās sakarā

Vācijas Bundestāgs 26.aprīlī pieņēma rezolūciju par NATO paplašināšanos, kurā atzinīgi novērtēta NATO paplašināšanās loma kopējās eiroatlantiskās telpas stabilizācijā. Vācijas likumdevēji uzskata, ka visām Eiropas Savienības (ES) kandidātvalstīm jādod iespēja pievienoties NATO, un atzīmē, ka Slovēnija, Slovākija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Bulgārija un Rumānija ir pārliecinoši pierādījušas savu sagatavotību.

Gandrīz visas Bundestāga frakcijas izteica atbalstu nākamajai NATO paplašināšanās kārtai, iesakot Prāgas sammitā uzaicināt 7 valstis. Debašu laikā Vācijas ārlietu ministrs Joška Fišers uzsvēra Vācijas, Eiropas un transatlantisko interešu saistību ar NATO paplašināšanos.

Attiecībā uz atsevišķām kandidātvalstīm debatēs īpaši tika izceltas Baltijas valstis – gan sakarā ar pozitīvo novērtējumu iestāšanās kritēriju izpildē, gan arī ar Vācijas vēsturisko atbildību iepretim Baltijas valstīm 1939. gada Molotova-Ribentropa pakta kontekstā.

Ārlietu ministrija apsveic Bundestāga rezolūcijas pieņemšanu. Tā iezīmē aktīvas un atbalstošas Vācijas pozīcijas veidošanos attiecībā uz NATO paplašināšanos, mudinot federālo valdību iesaistīties vienotas NATO pozīcijas izstrādāšanā. Tāpat apsveicams ir fakts, ka Bundestāga debates pierādīja pozīcijas un opozīcijas frakciju vienotību šai jautājumā. Bundestāga pieņemtā rezolūcija parāda Eiropas sabiedroto atbalstu iespaidīgai NATO paplašināšanai Prāgas sanāksmē.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!