• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Arī vidusskolēni ceļā uz Eiropu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2002., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61570

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Austrija Latviju jau skata kā partneri Eiropā

Vēl šajā numurā

25.04.2002., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Arī vidusskolēni ceļā uz Eiropu

Jau trešo gadu pēc kārtas, tuvojoties mācību gada noslēgumam, vidusskolēni no visas Latvijas pastiprināti interesējas par Eiropas Savienību (ES), Eiropas Padomi (EP) un procesiem, kas saistīti ar Latvijas un šo organizāciju sadarbību. Iemesls šādai pastiprinātai interesei ir konkurss, kurā šogad, līdzīgi kā pagājušajā un aizpagājušajā gadā, vidusskolēni sacenšas zināšanās par Eiropu.

18. aprīlī beidzās šī gada konkursa “Ceļā uz Eiropu” pusfināls, kurā savu erudīciju pierādīja kopumā 30 vidusskolēnu komandas, pa sešām katrā Latvijas novadā un Rīgā.

Par pusfinālu uzvarētājiem kļuva Grobiņas vidusskolas, Dobeles pilsētas ģimnāzijas, Rugāju vidusskolas, Vecpiebalgas lauku reģionālās ģimnāzijas un Rīgas 25. vidusskolas komandas.

Šīs komandas 9. maijā, Eiropas nedēļas laikā, mēros savus spēkus konkursa finālā, kas risināsies Rīgā. Bet pārējās komandas, kas neiekļuva finālā, pateicoties Eiropas Komisijā strādājošā profesora Eduarda Bruno Dekšņa un Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstam, saņems E. B. Dekšņa grāmatu “Eiropas apvienošanās… Integrācija un suverenitāte”.

Līdzīgi kā pērn, arī šogad komanda, kura konkursa finālā ieņems pirmo vietu, varēs doties ceļojumā pa Eiropu, ko dāvā Eiropas Komisijas delegācija Latvijā. Vērtīgas balvas saņems arī pārējie finālisti.

Pieteikšanās uz konkursu “Ceļā uz Eiropu” tika izsludināta marta sākumā, kopumā pieteikumus iesniedza 72 vidusskolēnu komandas no visas Latvijas.

Kā “Latvijas Vēstnesim” pastāstīja konkursa rīkotāja — kluba “Māja — jaunatne vienotai Eiropai” — prezidents Rinalds Konovaļenko, viena no konkursa atlases kārtām norisinājās internetā, proti, vidusskolēni konkursa jautājumus saņēma pa e–pastu un atbildes uz konkursa jautājumiem divu stundu laikā varēja sagatavot uz vietas savā skolā. Tādējādi viens no konkursa mērķiem bijis veicināt vidusskolēnu zināšanas par to, kur iespējami īsākā laikā iegūt nepieciešamo informāciju par Eiropas Savienību un citiem ar Eiropu saistītajiem jautājumiem.

Pusfinālā konkursa dalībnieki demonstrēja savu erudīciju, atbildot uz jautājumiem par Eiropas Savienības dalībvalstīm, Latvijas sadarbību ar Eiropas Padomi, kā arī par tās dalībvalstīm un kandidātvalstīm. Lai sekmīgi atbildētu uz jautājumiem, skolēniem bija jāpārzina gan ES, gan EP uzbūve, darbības mehānisms un politiskās nianses. Liela nozīme bija arī jaunāko politisko aktualitāšu zināšanai.

Šis konkurss ir turpinājums iepriekšējos divos gados notikušajiem konkursiem “Atklāj Eiropu!” un “Latvija Eiropā”. Tā mērķis — veicināt vidusskolēnu izglītošanos par Eiropas Savienību, Eiropas Padomi, Eiropas valstīm un Latvijas vietu Eiropā.

Konkurss “Ceļā uz Eiropu” tapis sadarbībā ar Eiropas Komisijas delegāciju Latvijā, Eiropas Padomes Informācijas biroju, Eiropas integrācijas biroju, ES dalībvalstu vēstniecībām, sabiedrisko attiecību aģentūru “Consensus PR”, SIA “Siemens” un citiem atbalstītājiem.

Artis Nīgals,  “LV” Eiropas lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!