• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Arī jaunieši diskutēs par Eiropas Savienības nākotni. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 25.04.2002., Nr. 63 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61564

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Arī vidusskolēni ceļā uz Eiropu

Vēl šajā numurā

25.04.2002., Nr. 63

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Arī jaunieši diskutēs par Eiropas Savienības nākotni

Atsaucoties uz Eiropas Konventa prezidenta Žiskāra d’Estēna ierosinājumu diskusijās par Eiropas Savienības (ES) nākotni iesaistīt arī Eiropas jauno paaudzi, marta beigās Eiropas Konvents pieņēma lēmumu sasaukt Eiropas jauniešu konventu. Paredzams, ka jauniešu konvents kopā sanāks vienu reizi Eiropas Parlamenta telpās Briselē no šā gada 9. līdz 14. jūlijam.

Jauniešu konvents darbosies pēc iespējas līdzīgi lielā Eiropas Konventa modelim un procedūrām. Paredzēts, ka jauniešu konvents sava darba rezultātus apkopos ziņojumā, kuru iesniegs lielajā Konventā.

Jauniešu konventā darbosies seši pārstāvji no katras ES dalībvalsts un kandidātvalsts, 32 jauniešus izraudzīs Eiropas Parlaments, bet sešus jauniešu konventa pārstāvjus nosauks Eiropas Konventa prezidents un divi viceprezidenti.

Konventa dalībnieku vecuma ierobežojums noteikts no 18 līdz 25 gadiem. Atšķirībā no lielā Konventa, kurā dalībnieki tiek dalīti pastāvīgajos delegātos un aizvietotājos, jauniešu konventā visi delegāti būs vienlīdzīgi.

Par jauniešu konventa dalībnieku izvēli būs atbildīgi lielā Konventa nacionālie delegāti. Sekojot Eiropas Konventa prezidija aicinājumam, arī Eiropas Konventa Latvijas pārstāvji rīko atklātu konkursu par jauniešu piedalīšanos konkursā. Pretendentiem, kuri vēlas piedalīties Eiropas jauniešu konventā, jāpārvalda kāda no ES oficiālajām valodām un jābūt pamatzināšanām par ES. Lai piedalītos konkursā, jauniešiem līdz 9. maijam Saeimas Eiropas lietu komisijā jāiesniedz autobiogrāfija un eseja, kurā jāpamato savas kandidatūras piemērotība darbam Eiropas jauniešu konventā un īsumā jāizklāsta tas, ko gribētu teikt, piedaloties konventā.

Kā teikts Eiropas Konventa prezidija paziņojumā, Konventa nacionālo parlamentu un valdību pārstāvji, izvēloties pārstāvjus jauniešu konventam, aicināti ievērot līdzsvaru un nodrošināt gan vecuma, gan dzimuma, gan nodarbošanās un citas atšķirības.

Visas izmaksas, kas saistītas ar jauniešu konventa organizēšanu un jauniešu piedalīšanos, segs Eiropas Komisija. Aprēķināts, ka jauniešu konvents izmaksās 150 000 eiro.

Eiropas Konventa galvenais mērķis ir organizēti turpināt jau līdz šim plaši attīstījušās diskusijas par Eiropas nākotni un izstrādāt konkrētus ieteikumus gaidāmajai starpvaldību konferencei 2004. gadā, kurā tiktu pieņemts galējais lēmums par gaidāmajām reformām. Konventā pavisam darbojas 105 pastāvīgie pārstāvji un 105 to aizvietotāji no ES dalībvalstīm, kandidātvalstīm un dažādām ES institūcijām.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!