• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par autotransporta kustību pa Baltkrievijas ceļiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2002., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61411

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par transporta kustību robežkontroles punktos ar Krieviju

Vēl šajā numurā

19.04.2002., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par autotransporta kustību pa Baltkrievijas ceļiem

Baltkrievijas valdība informē Latvijas Satiksmes ministriju, ka uz laiku ieviesti ierobežojumi autosatiksmes kustībā pa Baltkrievijas autoceļiem. Tas darīts ar mērķi nepieļaut autoceļu asfalta seguma bojāšanos. Minētie ierobežojumi tiek ieviesti pavasara periodā — līdz 1.maijam — un vasaras periodā — no 1.jūnija līdz 31.augustam.

Pavasara periodā ierobežojumi attiecas uz transportlīdzekļiem, kuriem slodze uz asi pārsniedz 6 — 9t (atkarībā no konkrētā ceļa posma). Šie ierobežojumi neattiecas uz valsts autoceļiem, kas ir pamatmaršruti kravu transportlīdzekļu kustībā:

• M— 1/E Bresta (Kozloviči) – Minska – Krievijas Federācijas robeža (Redki);

• M— 2 Minska – Minskas nacionālā lidosta;

• M— 5 Minska – Gomeļa;

• M— 6 Minska – Grodņa;

• M— 7 Minska – Ošmjani — Lietuvas Republikas robeža (Kamennij Log);

• M— 8 Vitebska– Mogiļeva – Gomeļa – Ukrainas robeža (Novaja Guta);

• M— 9 apvedceļš apkārt Minskai posmā no pilsētas robežas līdz 28 km un 52,5 – 56,2 km;

• M— 10 Krievijas robeža (Seļišče) – Gomeļa.

Pavasara periodā ierobežojumi neattiecas uz transporta līdzekļiem, kuri veic starptautiskos pārvadājumus, ko nosaka starptautiskās vienošanās, pasažieru pārvadājumus, pārvadā medicīniskos preparātus, smērvielas, sēklu fonda materiālus, pasta kravas, kā arī kravas, kas paredzētas ārkārtas situāciju novēršanai vai likvidēšanai, ja izdotas speciālas atļaujas.

Republikas autoceļu stāvokļa diagnostikas un kontroles uzņēmumam “Beldorcentr” ir dotas tiesības izdot speciālas atļaujas braukšanai pa autoceļiem un to posmiem arī smagsvara transportlīdzekļiem, kuru slodze uz asi pārsniedz maksimāli pieļaujamo normu, ja pārvadātāji pamato neatliekamu transportlīdzekļa braukšanas nepieciešamību.

Vasaras periodā ieviesti ierobežojumi tiem transportlīdzekļiem, kuriem slodze uz asi pārsniedz 6 t, braucot pa autoceļiem ar asfaltbetona segumu. Izņēmums ir transportlīdzekļi, kas pārvadā ātri bojājošās kravas un pārvadājumus, kas saistīti ar ārkārtas situāciju novēršanu un likvidāciju. Šo transportlīdzekļu kustība ir atļauta nakts laikā no plkst. 22 līdz 10 no rīta.

Satiksmes ministrijas  informācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!