• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Zviedrijas palīdzības programmu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 19.04.2002., Nr. 60 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61407

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par autotransporta kustību pa Baltkrievijas ceļiem

Vēl šajā numurā

19.04.2002., Nr. 60

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Zviedrijas palīdzības programmu Latvijai

Otrdien, 16.aprīlī,  Finansu ministrijā notika sarunas par Latvijas un Zviedrijas divpusējās sadarbības programmu 2002.–2004.gadam. Sarunas no Latvijas puses vadīja  Finansu ministrijas valsts sekretāre Valentīna Andrējeva, no Zviedrijas puses — Zviedrijas Ārlietu ministrijas  valsts sekretārs Svens Eriks Sēders.

Zviedrijas pārstāvji informēja, ka šogad Zviedrijas parlamentam ir iesniegts likumprojekts par sadarbību ar Austrumeiropas valstīm, kurā paredzēts kopsummā iepriekšminētajam reģionam katru gadu piešķirt  apmēram 750 miljonus Zviedrijas kronu (46,2 miljoni latu), no kurām ap 75% finansējuma paredzēts Baltijas valstīm.

Zviedrijas un Latvijas divpusējās sadarbības programma nosaka galvenos Zviedrijas  palīdzības virzienus Latvijai konkrētajam gadam. Atbalsts ikvienā nozarē virzīts tā, lai saņemtā palīdzība sekmētu Latvijas iestāju Eiropas Savienībā. Zviedrija ir ieinteresēta abpusējā aktīvā pārrobežu sadarbībā starp Baltijas valstīm un Krievijas Federācijas reģioniem.  Jaunajā programmā īpaša uzmanība veltīta pasākumiem, kas Latvijā sekmētu kopējo drošību, demokrātiju, ekonomisko izaugsmi, sociālo drošību, kā arī apkārtējai videi, izglītībai un zinātnei.

Zviedrijas un Latvijas sadarbība aizsākās 1990. gadā. Šajos gados Latvijas saņemtās neatmaksājamās palīdzības kopējais apjoms mērāms ap 750 miljonu Zviedrijas kronu (46,2 miljoni latu).  Latvija ir viena no Zviedrijas sadarbības prioritārajām valstīm. Gandrīz pusi no Zviedrijas palīdzību programmām Latvijai koordinē Zviedrijas Starptautiskā sadarbības aģentūra (SIDA). SIDA Viduseiropas un Austrumeiropas departamenta Baltijas valstu un Viduseiropas nodaļa ir atbildīga par lielāko daļu reģiona sadarbības projektu.

Sadarbības stratēģija  laika posmam no 1999. līdz 2001. gadam starp Latviju un Zviedriju galvenokārt tika  virzīta uz integrāciju ES — tas ietver gan savstarpēju pieredzes nodošanu, galvenokārt vides aizsardzības jomā, gan arī investīcijas šajā sektorā. Īpaša Zviedrijas palīdzības uzmanība veltīta sociālajiem jautājumiem un bērnu stāvoklim Latvijā.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!