• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Francijas ekspertu tikšanos ar Saeimas komisiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.04.2002., Nr. 59 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61337

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vai maza valsts spēj ietekmēt Eiropas Savienības attīstību

Vēl šajā numurā

18.04.2002., Nr. 59

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Francijas ekspertu tikšanos ar Saeimas komisiju

Vakar, 16.aprīlī, Saeimas Eiropas lietu komisijas pārstāvji tikās ar Francijas Republikas Ārlietu ministrijas Eiropas sadarbības direkcijas pārstāvjiem, kas ieradušies Latvijā, lai konsultāciju ietvaros ar kandidātvalstīm pārrunātu ES iestāšanās sarunu procesu.

Francijas ārlietu ministrijas pārstāvji vēlējās uzzināt Latvijas parlamenta viedokli par ES iestāšanās sarunu gaitu un Eiropas nākotni, kā arī sabiedrības nostāju ES integrācijas jautājumā.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja biedre Helēna Demakova informēja viesus par komisijas, valdības un sarunu vedēju ciešo sadarbību, sagatavojot un apstiprinot valsts pozīciju iestāšanās sarunu sadaļās. Viņa arī pastāstīja, ka komisijas deputāti gan no pozīcijas, gan no opozīcijas strādā saskaņoti, jo visas Saeimas frakcijas atbalsta Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā.

Runājot par sabiedrības attieksmi pret Latvijas dalību Eiropas Savienībā, deputāte H.Demakova analizēja eiroskeptiķu un atbalstītāju skaita procentuālo attiecību atkarībā no procesiem valsts iekšienē un signāliem no Eiropas Savienības institūcijām. Latvijas parlamentārieši apliecināja, ka mūsu valsts ir gatava izpildīt visus ES kritērijus, taču tiem jābūt visām valstīm vienlīdzīgiem.

Francijas Ārlietu ministrijas pārstāvji atzina Latvijas progresu iestāšanās sarunās un pauda pārliecību, ka tās tiks sekmīgi pabeigtas šā gada nogalē. Viņi arī skaidroja Francijas nostāju jautājumā par vienotu ES lauksaimniecības politiku, uzsverot, ka kopumā Latvijai tā būs labvēlīga, jo dos pieeju Eiropas tirgum. Viņuprāt, būtiska ir vienotas Eiropas lauksaimniecības politikas sasaiste ar nacionālo valstu ietvaros piešķirto finansējumu. Francija izprotot Latvijas grūtības saistībā ar tai piešķirtajām kvotām un iestājas par pragmatisku šī jautājuma risinājumu. Taču ES tiešie maksājumi salīdzinājumā ar pašreizējo situāciju lauksaimniecības sektorā esot Latvijai ļoti izdevīgi, jo ieguvumi būs lielāki nekā zaudējumi.

Viesi interesējās arī par mūsu parlamentāriešu uzskatiem, kādi jautājumi būtu jārisina Eiropas Konventā saistībā ar tādu ES institūciju kā Eiropas Parlamenta, Eiropas Komisijas un Eiropas Padomes attīstību pēc paplašināšanās. H.Demakova paskaidroja, ka, viņasprāt, svarīga ir Eiropas Parlamenta lomas nostiprināšana un tā sadarbības veicināšana ar nacionālajiem parlamentiem.

Sarunas nobeigumā Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja biedre H. Demakova pateicās viesiem par Francijas ekspertu sniegto palīdzību Latvijai, īpaši tiesu sistēmas sakārtošanā.

 

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!