• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par tālākajiem soļiem un rīcību vēlēšanu likumu grozījumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.04.2002., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/ta/id/61112

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pirms saspringta un sarežģīta darba cēliena

Vēl šajā numurā

11.04.2002., Nr. 55

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par tālākajiem soļiem un rīcību vēlēšanu likumu grozījumos

Ministru prezidents Andris Bērziņš pozitīvi novērtē, ka Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumā Ingrīdas Podkolzinas lietā ir atzītas mūsu valsts tiesības garantēt latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas statusu, tajā skaitā noteikt latviešu valodu kā darba valodu parlamentā. Izvērtējot šo mērķi un līdzekļus tā sasniegšanai, tiesa ir konstatējusi, ka mērķis ir likumīgs un leģitīms, taču izvēlētais līdzeklis nav bijis samērīgs mērķa sasniegšanai.

Spriedums Latvijai ir saistošs, un Latvija kā tiesiska valsts to pildīs. Lai novērstu atkārtotus līdzīgus spriedumus, viens no soļiem, kas jāsper tuvākajā laikā, ir izdarīt izmaiņas vēlēšanu likumos. Vēlēšanu likumu izmaiņas ir arī nepieciešams politisks kritērijs Latvijas uzņemšanai NATO, ko, piemēram, no LR Saeimas tribīnes nepārprotami apstiprināja NATO ģenerālsekretārs Džordžs Robertsons, kā arī NATO dalībvalstu vēstnieki 18. martā Briselē. Ministru prezidents ir pārliecināts, ka Latvijai ir jāveic visi nepieciešamie pasākumi, lai izmantotu unikālo iespēju saņemt drošības un attīstības garantijas, ko sniedz līdzdalība NATO.

Arnis Lapiņš, Ministru prezidenta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!