• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par līdzekļiem Valsts autoceļu fondā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 5.04.2002., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60962

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par nepieciešamo palīdzību saviem Latvijas ceļiem

Vēl šajā numurā

05.04.2002., Nr. 52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par līdzekļiem Valsts autoceļu fondā

Valsts autoceļu fonds šā gada pirmajos trīs mēnešos ir saņēmis 12,633 miljonus latu, kas ir par 1,5% vairāk, nekā plānots, un par 3,6 miljoniem latu vairāk nekā pērn, 2001.gada pirmajā ceturksnī (pērn ieņēmumi bija 9,007 miljoni latu). Autoceļu fonda finansējums šogad janvārī, februārī un martā salīdzinājumā ar pagājušo gadu pieaudzis par 40%.

Autoceļu fonda ieņēmumu pārsniegumu pār plānoto apjomu nodrošinājuši labie akcīzes nodokļa ieņēmumi no degvielas. Kā liecina operatīvie dati, 2002.gada pirmajos trīs mēnešos kopējie budžeta ieņēmumi no degvielas akcīzes nodokļa bijuši 21,2 miljoni latu.

Īpaši labi degvielas akcīzes nodokļa maksājumi un līdz ar to arī Autoceļu fonda ieņēmumi bijuši martā, kad fonds saņēmis 5,4 miljonus latu. Salīdzinājumam — pērn martā ceļu fonds no degvielas akcīzes saņēma tikai 2,77 miljonus latu, kas ir uz pusi mazāk.

Tā kā Autoceļu fonda lielāko finansējuma daļu veido 60% pārskaitījumi no degvielas akcīzes nodokļa, šis speciālais budžets pirmajā ceturksnī arī saņēmis vairāk līdzekļu, nekā bija plānots. Valsts pamatbudžetā savukārt no benzīna un dīzeļdegvielas akcīzes nodokļa ieņēmumiem ieskaitīti 8,566 miljoni latu.

“Finansējums ceļu darbiem neapšaubāmi ir viena no nozīmīgākajām sfērām, kam būtu svarīgs budžeta finansējuma pieaugums. Tā kā budžeta iespējas palielināt finansējumu autoceļiem ir ierobežotas, jo tādējādi nāktos samazināt finansējumu citām nozarēm, mani priecē labie degvielas akcīzes nodokļa ieņēmumi. Pirmā ceturkšņa rādītāji ļauj cerēt, ka šogad ceļu fonda ieņēmumi, kaut gan tika saplānoti ar milzīgu — 18,7% — pieaugumu, varētu pietuvoties gada plānam un ļaut uzlabot ceļu kvalitāti Latvijā,” vērtē finansu ministrs Gundars Bērziņš.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!