• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par atdzimstošo Fitinghofa namu Vecrīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2002., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60679

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas digitālās televīzijas centru

Vēl šajā numurā

26.03.2002., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par atdzimstošo Fitinghofa namu Vecrīgā

Lēnām bojā ejošais nams Vāgnera ielā 2, kurš pēdējos gados par sevi atgādinājis ar apnīkstošo zaļā tīkla ietērpu, tuvākajās nedēļās beidzot sāks atveseļošanās kūri. Uzņēmums “Fitinghofa nams” nolēmis uzsākt ēkas rekonstrukciju, to viena vai pusotra gada laikā kopā ar diviem blakus esošiem Kaļķu ielas – 20 un 22 – namiem pārveidojot par ekskluzīvu lietu tirdzniecības centru.

Tirdzniecības centram nolūkoto namu sabiedrībā Vāgnera ielas nams esot “skaļāk” pazīstams un arī vissliktāk saglabājies. To XVIII gadsimtā būvējis pats Oto Hermanis fon Fitinghofs – savulaik Alūksnē valdījušo baronu Fitinghofu dzimtas atvase, Livonijas slepenpadomnieks, vēlāk Pēterburgas senators, dēvēts arī par Vidzemes puskarali.

Vāgnera ielas nams pieder uzņēmumam “Fitinghofa nams”, kura puse, kā liecina “Lursoft” datu bāze, ir “Skonto” prezidenta Gunta Indriksona īpašums, bet pārējās daļas vienādi sadalītas starp Andreju Makarenko un Juriju Simoņenkovu. Arī tirdzniecības centram iecerētā ēka Kaļķu ielā 20 pieder vienam no “Fitinghofu nama” īpašniekiem, bet par Kaļķu ielas 22 namu jau noslēgts pirkšanas līgums. Par nama atjaunošanas ģenerāluzņēmēju izvēlēta “Skonto būve”.

 

“DIENA"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!