• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par amatnieku tradīciju turpināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2002., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60669

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par atdzimstošo Fitinghofa namu Vecrīgā

Vēl šajā numurā

26.03.2002., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par amatnieku tradīciju turpināšanu

SIA “Goba koks” 20 cilvēku kolektīvs Viesītē pierādījis, ka arī maza lauku ražotne var atrast savu nišu un godam iekarot klientu uzticību. Firma vispirms noturas ar to, ka te strādā, kā viņi paši uzsver, nevis galdnieki, bet gan amatnieki. Dažs pārsteigumā iesauksies – kā, vai tad tas nav viens un tas pats? Izrādās, ka Viesītē vārdam “amatnieks” ir pavisam cita skaņa un vērtība.

SIA direktors un līdzīpašnieks Arturs Dilāns: – Mēs visu ražojam tikai pēc pasūtījuma. Mums nav standartprodukcijas – katrs izstrādājums ir citādāks, kā mēs sakām, vienā eksemplārā. Tas, protams, no meistariem prasa radošu pieeju. Galdnieki lieluzņēmumos ražo standartprodukciju – viņi pie modernām mašīnām katrs veic tikai noteiktas darba operācijas. Mūsu meistariem jāprot pilnīgi viss. Var pat sacīt, ka mēs ceļam godā senās lauku amatnieku tradīcijas. Tāpēc mūsu meistari ir cilvēki jau gados, bet, ja pieņemam kādu jaunu, viņam jāapgūst vecās cunftes prasības.

Lauku cilvēki reizēm ironizē, ka pilsētnieku jaunmodīgie galdi esot tik vareni, ka sabrūkot pat no mušas nolaišanās. Šo ironiju ņēmis vērā Arturs Dilāns un ieinteresējis cilvēkus pasūtīt viņa firmas piedāvātos ozolkoka izstrādājumus. Tagad, kad visur var nopirkt plastmasas logus un alumīnija un stikla durvis, Viesītē piesaista ar mūžīgo koka vērtību.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!