• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par privilēģiju būt Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.03.2002., Nr. 47 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par psiholoģiju, morāli un ētiku

Vēl šajā numurā

26.03.2002., Nr. 47

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par privilēģiju būt Latvijā

Lielbritānijas vēstnieks Latvijā Stīvens Nešs:

Bija ļoti patīkami braukt uz šejieni no Albānijas. Strādāt Rīgā – tas bija solis pareizā virzienā. Rīga ir brīnišķīga pilsēta, kas šajos desmitgados nemitīgi kļuvusi arvien labāka daudzos aspektos. Dzīves apstākļi te neatpaliek no Rietumeiropas. Turklāt jums vēl nav pārapdzīvotības problēmu, kādas ir daudzās Eiropas valstīs, Lielbritāniju ieskaitot. Un Latvijas daba ir brīnišķīga. Ceru, ka to izdosies saglabāt.

Pirms ierašanās Latvijā par Baltijas valstīm biju tikai dzirdējis. Gruzijā man tika stāstīts, ka Latvija bija viena no labākajām Padomju Savienības republikām, padomju tūristi labprātāk devās uz Latviju, nevis uz kādu citu vietu. Arī no savas pieredzes varu teikt, ka Latvija pārmaiņu procesa sākumā atradās labākā pozīcijā; viss ir strauji mainījies. Esmu stingri pārliecināts, ka latvieši arī turpmāk ir noskaņoti pārmaiņām uz labo pusi.

Latvija ir ļoti jauka vieta, kur strādāt… Mūsu privilēģija ir būt šeit laikā, kad Latvija tik daudz sasniedz. Kulminācija tam bija Rīgas jubilejas svinības pagājušajā vasarā, kad tomēr izlēmām palikt šeit, nevis doties kaut kur citur. Tāpat kā neatkarības proklamēšanas svinības. Abas bija ļoti iespaidīgas un monumentālas. Tās paliks atmiņā.

Ļoti saistoša ir Latvijas kultūra, turklāt tā nav koncentrēta tikai Rīgā. Un atšķirībā no citām valstīm, kur esmu bijis, Latvijā var ceļot bez bažām par drošību. Albānijā bez apsardzes nebija nekādu garantiju, ka atgriezīsies kā viens vesels. Domāju, ka tuvākajā laikā Latvija kļūs par tūristu iecienītu zemi. Un varbūt mēs esam tie, kam paveicies šeit būt pirms tas notiks.

 

“NEATKARĪGĀ RĪTA AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!