• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par NATO ģenerālsekretāra vēstuli aizsardzības ministram. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2002., Nr. 42 https://www.vestnesis.lv/ta/id/60173

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sabiedrisko organizāciju un arodbiedrību gada pārskatiem

Vēl šajā numurā

15.03.2002., Nr. 42

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par NATO ģenerālsekretāra vēstuli aizsardzības ministram

Latvijas aizsardzības ministrs Ģirts Valdis Kristovskis saņēmis NATO ģenerālsekretāra Džordža Robertsona vēstuli, kurā izteikta pateicība par vizītes laikā Latvijā 21.februārī viņam un NATO delegācijai izrādīto viesmīlību.

Vēstulē Dž.Robertsons uzsver, ka līdz šim ir veikts liels darbs, sakārtojot Nacionālo bruņoto spēku struktūru atbilstoši NATO. Valsts aizsardzības sistēmas progress būs nozīmīgs lēmuma pieņemšanai par Latvijas dalību aliansē Prāgas sammitā šā gada rudenī. Vēstulē Dž.Robertsons norāda, ka viņam ir gandarījums skaidri redzēt Latvijas demonstrēto vēlmi būt alianses dalībvalstij. NATO ģenerālsekretārs vēstulē Ģ.V.Kristovskim uzsver, ka būtu jāturpina ciešas konsultācijas ar NATO par NBS attīstību saskaņā ar apstiprināto NBS struktūru pārmaiņu plānu.

Vēstulē lords Robertsons apliecina, ka gan kandidātvalstīm, gan aliansei ir jānodrošina nepieciešamais finansējums aizsardzības sistēmai. Lords Robertsons atzinīgi novērtē Latvijas lēmumu veltīt valsts aizsardzības izdevumiem 2% no iekšzemes kopprodukta līdz 2008.gadam.

 

Kaiva Liepiņa, ministra preses sekretārea

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!