• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Saņemot NATO ģenerālsekretāra pateicības vēstuli. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.03.2002., Nr. 40 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59894

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Vakar, 12.martā, Ministru kabineta sēdē

Vēl šajā numurā

13.03.2002., Nr. 40

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

Saņemot NATO ģenerālsekretāra pateicības vēstuli

Ministru prezidents Andris Bērziņš saņēmis NATO ģenerālsekretāra lorda Džordža Robertsona vēstuli. Alianses vadītājs pateicies A.Bērziņam par izrādīto viesmīlību vizītes laikā Latvijā šā gada 21.februārī. Ģenerālsekretāram īpašu prieku sagādājusi tikšanās ar Ministru prezidentam sekojošajām “ēnām”. Tas, viņaprāt, liecinot, ka Latvijas valdība ir atvērta un caurskatāma.

Lords Dž. Robertsons vēstulē A.Bērziņam uzsver, ka vizīte Latvijā ļāvusi klātienē iepazīties ar valsts sasniegumiem ceļā uz NATO. Rīcības plāna dalībai NATO trešais posms, kuru pašlaik veic Latvija, ir svarīgs pasākums pirms NATO sanāksmes Prāgā. «Apsveicams ir Jūsu personiskais atbalsts nopietnu reformu veikšanai Latvijā, īpaši vēlēšanu gadā,» raksta Dž.Robertsons.

Latvija veltījusi daudz darba bruņoto spēku attīstībai. Dž.Robertsons vēstulē apliecina, ka alianse turpinās sadarboties ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju, lai stiprinātu valsts bruņotos spēkus. Dž.Robertsons atzinīgi vērtē Latvijas nodomu līdz 2008.gadam piešķirt vismaz divus procentus no iekšzemes kopprodukta valsts aizsardzībai. Tas nodrošinās stabilitāti Latvijas aizsardzības plānošanā. «Esmu gandarīts par Latvijas sasniegto cīņā pret korupciju. (..) Ir patīkami, ka Jūs aktīvi atbalstāt izmaiņas vēlēšanu likumā. Tādējādi Latvija tuvināsies starptautiskajiem standartiem,» teikts lorda Dž.Robertsona vēstulē A.Bērziņam.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!