• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jelgavnieku produkciju, ko Latvijā nevar nopirkt. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.03.2002., Nr. 39 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59796

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijā atdzimstošo ziedu biznesu

Vēl šajā numurā

12.03.2002., Nr. 39

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jelgavnieku produkciju, ko Latvijā nevar nopirkt

Pārsteidz Jelgavas uzņēmuma “Berling” apmeklējums. Te top visīstākā pasaka. Diemžēl, Latvijā šī uzņēmuma produkciju nav iespējams nopirkt.

Lūk, ko šajā sakarā saka “Berling” prezidents Ošers Kurlands: “Nezin kāpēc tā iegājies, ka mūsu valstī galvenokārt pērk zemas kvalitātes plaša patēriņa preces. Bet visa mūsu produkcija ir roku darbs, un visā pasaulē ar prieku lieto mūsu rotaļlietas. Mēs sākumā mēģinājām pārdot savu produkciju Jelgavas veikalos. Noteicām ļoti zemas cenas, tomēr par tām neviens neinteresējās. Tā arī nogulēja mūsu rotaļlietas plauktā vairāk nekā gadu. Pēc tam tās atdevām bērnu namiem.”

Uz visām precēm ir tirdzniecības zīme “Käthe Kruze” un uzraksts “Made in Germany”. Visas izstrādnes nāk no Vācijas, no turienes tiek saņemtas arī skices un daļa izejvielu. Galvenokārt viss tiek pārstrādāts uz vietas. “”Käthe Kruze” ir ļoti pazīstama firma, tā ir mūsu galvenais akcionārs,” skaidro Ošers Kurlands.

Visu, kas tiek ražots, nav iespējams pārstāstīt. Tie ir lācīši, sunīši, kaķīši, cilvēciņi – kopumā pavisam 10 000 veidu rotaļlietas. Ko tur rotaļlietas, pat veseli teātri te atrodami. Var uzmaukt uz pirkstiem vairākus cilvēciņus un parādīt veselu izrādi. Var salikt veselu māju rotaļu cilvēciņiem un zvēriņiem. Fabrikā šuj arī ekskluzīvus leļļu tērpus un vienkārši labu apģērbu bērniem.

Katru izstrādājumu neskaitāmas reizes pārbauda. Šīs rotaļlietas nedrīkst laist nost krāsu, tās nevar izjaukt, salauzt, visbeidzot pat aci tām nevar izurbināt.

Uz jautājumu, vai nav aizvainojoši, ka nevienā Latvijas veikalā nevar nopirkt viņa produkciju, Kurlanda kungs mierīgi atbild: “Mums tas arī nav vajadzīgs. Mūsu rotaļlietas pārdod Amerikā, visā Eiropā, Austrālijā – man pat grūti pateikt, kur to nav.”

“Berling” ir lielākais pilsētas uzņēmums. Tajā strādā ap 500 cilvēku. “Vācieši mūs pastāvīgi mudina paplašināties, taču mēs nespējam atrast tik daudz kvalificētu darbinieku,” stāsta Kurlanda kungs.

 

“VESTI SEGODNJA”

Sekojot citiem: “LV” informācijas redaktors Gints Moors

Par pārņemto publikāciju faktoloģiju atbild informācijas avoti

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!