• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Svētkos ar mūžam nebeidzamo skolasmaizi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2002., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59722

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Tas ir aizraujošs stāsts par dzejnieci, kas līdzīga sarkanai komētai

Vēl šajā numurā

08.03.2002., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Svētkos ar mūžam nebeidzamo skolasmaizi

Vakar, 7.martā, Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā vienlaikus tika atklāti divi atsevišķi, tomēr reizē cieši saistīti pasākumi — 8.starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2002” un 5. starptautiskā grāmatu, izdevniecību un poligrāfijas izstāde “Baltijas grāmatu svētki 2002”.

Tuvojoties pavasarim, kas ir visu izglītības iestāžu ražas laiks, savdabīgu atvērto durvju dienu rīkošana Ķīpsalā jau ir kļuvusi par tradīciju. Šogad izstādē “Skola 2002” piedalās vairāk nekā 150 dalībnieku no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, arī Krievijas, Somijas un Lielbritānijas. Izstādē var atrast informāciju par visu līmeņu izglītības iestādēm — bērnudārziem, sākumskolām, pamatskolām, vidusskolām, profesionālās vidējās izglītības iestādēm, augstskolām un pieaugušo tālākizglītības iestādēm. Savu stabilu vietu jau gadu no gada pasākumā ieguvuši uzņēmumi, kas piedāvā mācību grāmatas, kancelejas preces un mēbeles mācību telpām.

Izstādes “Skola 2002” galvenā mērķauditorija ir visi tie, kas vēlas mācīties, — gan jaunieši, kam aiz muguras tikai paši pirmie izglītības pakāpieni, gan cilvēki, kam kabatā ne viens vien profesionālo un akadēmisko izglītību apliecinošs dokuments. Izstādē visiem interesentiem ir iespēja ne tikai iepazīties ar mācību iestāžu piedāvātajām izglītības programmām un iztaujāt skolu pārstāvjus par visiem interesējošajiem jautājumiem, bet vienlaikus var uzzināt, kuras mācību programmas jau ir akreditētas, kuras licencētas, kādus izglītības dokumentus skolas beidzējs saņems un kādas iespējas tas viņam dos. Neapšaubāma izstādes priekšrocība ir iespējas salīdzināt — kura skola piedāvā vairāk, kurā labāki mācību apstākļi, kur plašākas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

Pērn izstādi “Skola 2001” apmeklēja vairāk nekā 34 tūkstoši interesentu. Liela rosība bija vērojama arī vakar, izstādes atklāšanas dienā, kas liek cerēt, ka šogad interese par izglītības piedāvājumu Latvijā un mācību iespējām ārvalstīs nebūs mazinājusies. Izstādes laikā tiek piedāvāta arī plaša pasākumu programma, kurā ietvertas gan atsevišķu mācību iestāžu prezentācijas, gan semināri un lekcijas par virkni nozīmīgu tēmu. Sestdien, 9.martā, izstādes ietvaros norisināsies starptautisks mūsdienu deju festivāls “Baltic Breakdance Championship 2002”, ko rīko Valsts jaunatnes iniciatīvu centrs sadarbībā ar Rīgas “Hip-hop centru”. Festivālā par labākās titulu sacentīsies deju grupas no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Vācijas, populāri pašmāju un ārvalstu dīdžeji, uzstāsies Baltijas valstu reperi, kā festivāla īpašais viesis aicināts Latvijā populārais mūziķis Ozols.

“Baltijas grāmatu svētku 2002” galvenais mērķis ir stimulēt grāmatniecības nozares attīstību, veicināt sadarbību Eiropas valstu nozares pārstāvju vidū un iepazīstināt lasītājus ar grāmatizdevēju piedāvājumu. Līdzīgs pasākums līdz šim notika ik pa diviem gadiem kādā no Baltijas valstīm, bet, sākot ar šo gadu, grāmatu svētki notiks katru gadu.

Šī pavasara svētki Rīgā iezīmējas ar to, ka tajos līdzās izdevniecībām plaši piedalās autori — rakstnieki, dzejnieki, mācību grāmatu autori. Pasākuma ietvaros tiks noskaidrots Baltijas skaistākās grāmatas izdevējs un pasniegtas Latvijas Rakstnieku savienības “Literatūras gada balvas”.

Abas izstādes Ķīpsalā darbosies līdz svētdienai, 10.martam, un Baltijas grāmatu svētkos ieeja ir bez maksas.

Liena Pilsētniece, “LV” iekšlietu redaktore

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!