• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar savu bagātību Gētes Rīgas institūts. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.03.2002., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59716

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Augstums ar dziļumu:/ Es un tu"

Vēl šajā numurā

08.03.2002., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar savu bagātību Gētes Rīgas institūts

Baltijas grāmatu svētkos redzama arī vācu literatūras izstāde “100 autori — 100 grāmatas”, kas tikusi izveidota Gētes institūtā Kopenhāgenā. Ekspozīcijā pārstāvēti tie autori, kas pēdējos četros gados saņēmuši dažādas vācu literatūras balvas. Visi šie darbi sarakstīti vācu valodā un pirmo reizi izdoti laika posmā no 1997. līdz 2001. gadam. Vienīgais izņēmums ir Martina Kesela romāns “Brehera kunga fiasko”, kas pirmo reizi tika laista klajā 1932. gadā. Izstādē pārstāvēti dažādi žanri — romāni, stāsti, dzeja un esejas, arī kriminālromāni un satīra. Vecākais no darbu autoriem ir Martins Kesels (1901–1990), bet jaunākais ir 1975. gadā dzimušais Benjamins fon Štukrads–Barre. Pārstāvēti rakstnieki no Vācijas, Austrijas, Šveices, Rumānijas, Krievijas un Turcijas.

Folkers Brauns ir vienīgais no šajā izstādē pārstāvētajiem autoriem, kura darbs izdots Latvijā. Tā ir 1981. gadā izdotā viņa stāstu grāmata “Kasta bezrūpīgā dzīve”. Sakarā ar literatūras lasījumiem Gētes institūtā Rīgā Amanda Aizpuriete ir tulkojusi arī Mihaela Krīgera un Felicitas Hopes darbu fragmentus. Latvijā viesojies arī Tomass Brusigs, bet viņa darbi latviski nav tulkoti.

Baltijas grāmatu svētkos izstāde skatāma Vācijas izdevēju kopīgajā stendā, bet pēc tam tā tiks dāvināta Svešvalodu bibliotēkai. Savukārt izstādes otru eksemplāru var bez maksas iznomāt ikviena Latvijas skola un bibliotēka.

 

“LV” informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!