• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas Prezidijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.02.2002., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59412

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas Prezidijā:
Par 2002.gada 25.februāra sēdi

Vēl šajā numurā

28.02.2002., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas Prezidijā:

Par 2002. gada 18. februāra sēdi

 

1. Sēdē izskatīja 15 saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputāta M.Vītola iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu. Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam M.Vītolam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 21. februārī.

3. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 2002. gada 21. februāra sēdes darba kārtību.

4. Pieņēma lēmumu par atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem 2002. gada 21. februārī pulksten 17.

5. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 18. februāra līdz 24. februārim.

6. Prezidijs nolēma nodot Saeimas Kancelejai atbildes sniegšanai deputāta B.Cileviča iesniegumu sakarā ar savā deputātu kastītē atrasto izdevumu “Latviešu patriots”.

7. Prezidijs nolēma konceptuāli atbalstīt vēstnieka Norvēģijas Karalistē N.Popena iesniegumu, kurā viņš lūdz izskatīt jautājumu par deputāta V.Birkava komandējumu uz Norvēģiju uz vēstniecības organizēto Baltijas valstu parlamentāriešu un NATO integrācijas ekspertu tikšanos ar Norvēģijas Stortinga Ārlietu komitejas un Aizsardzības komitejas pārstāvjiem. Prezidijs nolēma lūgt deputātu V.Birkavu noformēt Saeimas Kancelejas Konsulārajā un servisa nodaļā minēto komandējumu.

8. Pieņēma lēmumu par pilnvarojumu Juridiskā biroja vadītājam G.Kusiņam pārstāvēt Saeimu Satversmes tiesā.

9. Prezidijs nolēma nodot Saimnieciskajai komisijai deputātes K.Lībanes iesniegumu, kurā ierosināts Saeimas plenārsēžu norisi pārraidīt arī internetā, un Saeimas Kancelejas direktora M.Steina sagatavoto informāciju minētajā jautājumā.

10. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus:

A.Bartaševičam (Saeimas 13. februāra ārkārtas sēdē);

V.Balodim (Saeimas 7. februāra sēdē).

11. Apstiprināja komandējumus:

1) Saeimas deputātei V.Lāzo laikā no 2002. gada 5. marta līdz 8. martam uz Briseli (Beļģija);

2) Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas loceklim B.Cilevičam 2002. gada 7. un 8. martā uz Parīzi (Francija) un uz Budapeštu (Ungārija) laikā no 2002. gada 9. marta līdz 12. martam;

3) Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas loceklim J.Dobelim laikā no 2002. gada 9. marta līdz 12. martam uz Budapeštu (Ungārija);

4) Dokumentu kopēšanas biroja vadītājam T.Gailītim, Tehnikas nodaļas speciālistam A.Nebēdniekam, Informācijas nodaļas speciālistiem U.Eglītim, M.Staģītim un K.Groskaufmanim laikā no 2002. gada 12. marta līdz 17. martam uz Hannoveri (Vācija);

5) Tehnikas nodaļas vadītājam G.Grigoram un vecākajam speciālistam A.Drozdovskim laikā no 2002. gada 12. marta līdz 17. martam uz Frankfurti pie Mainas (Vācija).

12. Prezidijs atlika jautājumu par komandējuma apstiprināšanu Saeimas deputātam N.Rudevičam laikā no 2002. gada 16. februāra līdz 19. februārim uz Strasbūru (Francija).

13. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekļu Dz.Kuduma, J.Bunkša, delegācijas sekretāres I.Sticenko un Saeimas autobāzes automašīnas vadītāja Z.Pudāna komandējumu uz Palangu (Lietuva) 2002. gada 21. un 22. februārī.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

 

Par 2002. gada 21. februāra sēdi

 

1. Pieņēma lēmumu par uzraudzības komitejas izveidošanu Eiropas Savienības kandidātvalstu parlamentu vadītāju un Eiropas Parlamenta prezidenta 2002. gada maijā Rīgā paredzētās tikšanās sagatavošanai.

2. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: J.Lejam (Saeimas 13. februāra ārkārtas sēdē); R.Pīkam (Saeimas 31. janvāra sēdē).

3. Apstiprināja komandējumus:

1) Rietumeiropas Savienības asamblejas Latvijas delegācijas vadītājai S.Dreimanei, delegācijas loceklim R.Labanovskim un delegācijas sekretāram I.Aizstrautam laikā no 2002. gada 4. marta līdz 10. martam uz Madridi un Sevilju (Spānija);

2) Ārlietu komisijas loceklim V.Birkavam laikā no 2002. gada 1. marta līdz 6. martam uz Oslo (Norvēģija);

3) Eiropas lietu komisijas konsultantei B.Endzelei un Eiropas Savienības informācijas centra konsultantam M.Ozolam laikā no 2002. gada 2. marta līdz 9. martam uz Briseli (Beļģija).

4. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas locekļa B.Cileviča komandējumu uz Parīzi (Francija) no 2002. gada 3. marta līdz 5. martam.

5. Pieņēma lēmumu par grozījumu Saeimas Prezidija lēmumā par Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekļu J.Lāčplēša, J.Stalidzānes, V.Lāzo, J.Čevera, A.Razminoviča, I.Solovjova, H.Soldatjonokas, M.Sprindžuka, delegācijas sekretāres I.Sticenko un Saeimas autobāzes automašīnas vadītāja M.Trenča komandējumu uz Viļņu un Ignalinu (Lietuva) 2002. gada 14. un 15. februārī.

6. Prezidijs nolēma atbalstīt politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” priekšsēdētāja J.Jurkāna lūgumu izdalīt 7. Saeimas deputātiem frakcijas sagatavoto apsveikumu UNESCO pasludinātajā Starptautiskajā Mātes valodu dienā, kuru atzīmē 21. februārī.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

 

Par 2002.gada 25.februāra sēdi

 

1. Sēdē izskatīja deviņus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputāta K.Leiškalna iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu. Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam K.Leiškalnam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 14.martā.

3. Izskatīja deputāta V.Ģīļa iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu. Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam V.Ģīlim neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 28.februārī.

4. Izskatīja deputāta G.Krasta iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu. Prezidijs nolēma iekļaut minēto jautājumu Saeimas sēdes darba kārtībā un ieteikt Saeimai piešķirt deputātam G.Krastam neapmaksātu atvaļinājumu šā gada 28.februārī.

5. Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 2002.gada 28.februāra sēdes darba kārtību.

6. Pieņēma lēmumu par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu 2002.gada 28.februārī plkst.17.00.

7. Pieņēma zināšanai informāciju par plānotajiem pasākumiem Saeimā no 27.februāra līdz 3.martam.

8. Prezidijs nolēma nodot Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un visām Saeimas frakcijām Latvijas Preses izdevēju asociācijas prezidenta A.Rudzinska iesniegumu sakarā ar Saeimā izskatāmajiem grozījumiem likumā “Par priekšvēlēšanu aģitāciju pirms Saeimas vēlēšanām” un likumā “Par aģitāciju radio un televīzijā pirms pašvaldību vēlēšanām”.

9. Prezidijs nolēma nodot Saimnieciskajai komisijai Revīzijas komisijas priekšsēdētāja P.Maksimova iesniegumu par papildu štata vienības piešķiršanu komisijai.

10. Pieņēma lēmumu par “Nolikuma par Saeimas Prezidija sēžu sasaukšanu norisi un pieņemto dokumentu noformēšanu” apstiprināšanu.

11. Pieņēma lēmumu par darba grupas izveidošanu, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar kārtību, kāda piešķiramas un izmaksājamas kompensācijas Saeimas deputātiem.

12. Izskatīja deputāta A.Šlesera iesniegumu un attaisnoja viņa kavējumus Saeimas 24.un 31.janvāra sēdēs.

13. Apstiprināja komandējumus:

1) Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājam E.Inkēnam, komisijas locekļiem R.Pīkam, I.Birzniecei, M.Sprindžukam un komisijas konsultantam I.Solimam laikā no 2002.gada 27.februāra līdz 2.martam uz Briseli (Beļģija);

2) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekļiem G.Dambergam, S.Goldei, D.Staltam, J.Plineram, delegācijas sekretārei I.Sticenko un Saeimas autobāzes automašīnas vadītājam A.Rozickim 2002.gada 1.un 2.martā uz Lietuvu;

3) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas loceklim I.Burvim 2002.gada 4.un 5.martā uz Helsinkiem (Somija);

4) NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam A.Kiršteinam laikā no 2002.gada 3.marta līdz 7.martam uz Ženēvu (Šveice);

5) Saeimas deputātam N.Rudevičam laikā no 2002.gada 2.marta līdz 5.martam uz Parīzi (Francija). Prezidijs nolēma apmaksāt dienas naudu un apdrošināšanas izdevumus;

6) Baltijas asamblejas Latvijas delegācijas locekļiem H.Demakovai, A.Razminovičam, J.Gailim un Saeimas autobāzes automašīnas vadītājam A.Olševskim 2002.gada 1.un 2.martā uz Tallinu (Igaunija).

14. Pieņēma zināšanai Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētāja biedra A.Kiršteina pārskatu par piedalīšanos konferencē Parīzē šā gada 7.un 8.februārī.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

 

Lēmums par atbilžu sniegšanu

uz deputātu jautājumiem

2002.gada 21.februārī pulksten 17

Saeimas Prezidijs nolemj:

Izziņot jautājumus, uz kuriem tiks sniegtas atbildes 2002.gada 21.februārī pulksten 17.

 

1. Dokuments, reģ. Nr. 154. Deputātu L.Bojāra, V.Lauska, J.Čevera, A.Kalniņa un V.Lāzo jautājums — Ministru prezidentam A.Bērziņam:

Par Latvijas Garantiju aģentūras darbību

Tā kā no LB budžeta ir iedalīti līdzekļi Latvijas Garantiju aģentūras darbībai, lūdzam sniegt atbildes uz šādiem jautājumiem:

1. Kādam nolūkam ir dibināta Latvijas Garantiju aģentūra?

2. Cik lieli valsts budžeta līdzekļi iedalīti šīs aģentūras darba nodrošināšanai?

 

 

2. Dokuments, reģ. Nr.162. Deputātu H.Soldatjonokas, V.Lauska, J.Ādamsona, O.Grīga un L.Bojāra jautājums — Ministru prezidentam A.Bērziņam:

Par Daugavpils maksātnespējīgo uzņēmumu SIA “Latgales piensaimnieks”,
a/s “Daugavpils mežrūpniecības saimniecība”,
k/s “Daugavpils patērētāju biedrība”,
a/s “Daugavpils gaļas kombināts” darbinieku prasību apmierināšanu.

Minēto uzņēmumu darbinieki jau ilgāku laiku ir bez iztikas līdzekļiem. Pēc mūsu rīcībā esošajiem datiem, pavisam Ekonomikas ministrijā ir iesniegti prasījumi no 33 uzņēmumu darbiniekiem — kopsummā 895 508,74 latu apmērā, to skaitā vairāki pieteikumi no 2000. gada. Lūdzam atbildēt uz šādiem jautājumiem:

1. Kad Ministru kabinetā tiks izskatīts Ekonomikas ministrijas konceptuālais ziņojums par maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku iesniegto prasījumu apmierināšanu?

2. Kādā termiņā tiks apmierināti minēto Daugavpils maksātnespējīgo uzņēmumu darbinieku prasījumi?

Rīgā 2002. gada 18. februārī Saeimas priekšsēdētājs J.Straume

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!