• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Republikas likumā "Par nodarbinātību" paredzēto pabalstu (stipendiju) un materiālās palīdzības saņemšanas kārtību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.1993., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59316

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr.369

Par valsts nodevu pagaidu likmēm par selekcionāra tiesību aizsardzību un ar to saistītām darbībām

Vēl šajā numurā

14.07.1993., Nr. 49

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 368

Pieņemts: 09.07.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 368

Par Latvijas Republikas likumā «Par nodarbinātību» paredzēto pabalstu (stipendiju) un materiālās palīdzības saņemšanas kārtību

Pamatojoties uz Latvijas Republikas likumu «Par nodarbinātību». Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Noteikt, ka bezdarbniekiem pabalstu (stipendiju) izmaksā un materiālo palīdzību sniedz šādā kārtībā:

1.1. bezdarbnieki, kuriem likumā «Par nodarbinātību» noteiktajā kārtībā ir tiesības uz bezdarbnieka pabalstu 90% apmērā no valsts noteiktās minimālās darba algas, šo pabalstu, kā arī bezdarbnieku apgādība esošajiem darba nespējīgajiem ģimenes locekļiem minētajā likumā noteikto materiālo palīdzību saņem pēdējā darba vietā katru mēnesi algas izmaksas dienās uz Nodarbinātības valsts dienesta izsniegtās izziņas pamata.

Ja darba vieta ir likvidēta, bezdarbnieki pabalstu un materiālo palīdzību saņem attiecīga rajona (pilsētas) sociālas apdrošināšanas pārvaldē pēc bezdarbnieka pastāvīgā pieraksta vietas reizi mēnesī uz Nodarbinātības valsts dienesta izsniegto noteiktas formas dokumentu pamata;

1.2. bezdarbnieki, kuriem likumā «Par nodarbinātību» noteiktajā kārtībā ir tiesības uz bezdarbnieka pabalstu 70% apmērā no valsts noteiktās minimālās darba algas, šo pabalstu, kā arī bezdarbnieku apgādībā esošajiem darba nespējīgajiem ģimenes locekļiem minētajā likumā noteikto materiālo palīdzību saņem attiecīgā rajona (pilsētas) sociālās apdrošināšanas pārvaldē pēc bezdarbnieka pastāvīgā pieraksta vietas reizi mēnesī uz Nodarbinātības valsts dienesta iesniegto noteiktas formas dokumentu pamata;

1.3. personas, kuras atbrīvotas no ieslodzījuma un pirms soda izciešanas bija pastāvīgi pierakstītas Latvijas Republikā, reģistrējas Nodarbinātības valsts dienestā pēc iepriekšējās pastāvīgā pieraksta vietas un saņem bezdarbnieka pabalstu šī lēmuma 1.2. apakšpunktā minētajā kārtībā.

2. Noteikt, ka uzņēmumi, iestādes un organizācijas izmaksā bezdarbnieku pabalstus (stipendijas) un sniedz likumā «Par nodarbinātību» noteikto materiālo palīdzību bezdarbnieku apgādībā esošajiem darba nespējīgajiem ģimenes locekļiem no sociālās apdrošināšanas līdzekļiem, attiecīgi samazinot sociālā nodokļa atskaitījumus valsts budžetā.

3. Stipendiju izmaksu kārtība bezdarbniekiem, kuri nosūtīti uz profesionālo apmācību vai pārkvalificēšanos, tiek noteikta starp Nodarbinātības valsts dienestu un mācību iestādēm, organizācijām vai uzņēmumiem noslēgtajos līgumos par apmācību.

4. Personām, kuras beigušas mācību iestādes un nav iestājušās darbā, bezdarbnieka pabalsta vai materiālās palīdzības saņemšanai trīs mēnešu laikā jāreģistrējas Nodarbinātības valsts dienestā.

5. Personām, kuras atbrīvotas no ieslodzījuma, kā arī personām, kuras vairs neatrodas valsts apgādībā un nav iekārtojušās darbā, bezdarbnieka pabalsta vai materiālās palīdzības saņemšanai mēneša laikā jāreģistrējas Nodarbinātības valsts dienestā.

6. Atzīt par spēku zaudējušu Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 19. februāra lēmumu Nr. 59 «Par Latvijas Republikas likumā «Par nodarbinātību» paredzēto pabalstu (stipendiju) un materiālās palīdzības saņemšanas kārtību».

7. Lēmuma 1. un 6. punkts stājas spēkā ar 1993. gada 1. septembri.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas labklājības ministrs T. ENIŅŠ

Rīgā 1993. gada 9. jūlijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!