• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par grozījumiem un papildinājumiem Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.07.1993., Nr. 49 https://www.vestnesis.lv/ta/id/240648

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 368

Par Latvijas Republikas likumā "Par nodarbinātību" paredzēto pabalstu (stipendiju) un materiālās palīdzības saņemšanas kārtību

Vēl šajā numurā

14.07.1993., Nr. 49

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru Padome

Veids: lēmums

Numurs: 367

Pieņemts: 08.07.1993.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes lēmums Nr. 367

Rīgā 1993. gada 8. jūlijā

Par grozījumiem un papildinājumiem Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentā

Saskaņā ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 4. maija lēmumu Nr. 160 "Par Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas akadēmijas pārdēvēšanu" un Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidija 1993. gada 25. februāra lēmumu "Par grozījumiem un papildinājumiem Latvijas Republikas Augstākās Padomes Prezidija 1991. gada 31. jūlija lēmumā "Par Latvijas Republikas iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva speciālajām dienesta pakāpēm"" Latvijas Republikas Ministru Padome n o l e m j:

Izdarīt Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentā (apstiprināts ar Latvijas Republikas Ministru Padomes 1992. gada 6. februāra lēmumu Nr. 41 "Par Iekšlietu iestāžu ierindas un komandējošā sastāva dienesta gaitas reglamentu") šādus grozījumus un papildinājumus:

1. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Policijas, penitenciāro un pirmstiesas izmeklēšanas iestāžu dienestā parasti ieskaita personas, kuras beigušas Latvijas Policijas akadēmiju (tālāk tekstā -"Akadēmija").

Personas, kuras pieņemtas iekšlietu dienestā un nav ieguvušas profesionālo izglītību, nosūtāmas uz mācībām Akadēmijā vai citās iekšlietu iestāžu mācību iestādēs.".

2. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Personas, kuras pieņemtas dienestā iekšlietu iestādēs, netiek iesauktas obligātajā militārajā dienestā Aizsardzības Spēku un citos formējumos, un tās tiek ņemtas Iekšlietu ministrijas kadru uzskaitē.

5 Akadēmijas klātienes pirmā mācību posma studentiem tiek noteikts kazarmu režīms, uz viņiem attiecināmi militārie reglamenti, un viņiem studiju laiks tiek ieskaitīts obligātā militāra dienesta laikā. Dienesta kārtību šajā gadījumā nosaka Akadēmijas rektors saskaņā ar reglamentiem un Akadēmijas satversmi.".

3. Papildināt 10. punkta pirmo teikumu ar vārdiem "vai eksternātā".

4. Izteikt 21. punkta 5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"5) ieskaitot par studentu Akadēmijas pirmajā mācību posmā - attiecīgā dienesta kursanta pakāpe;".

5. Aizstāt 22. punktā:

5.1. iedaļā "Kaprālis" vārdus "ar izcilību pabeidzot Akadēmijas pirmo kursu" ar vārdiem "ar izcilību absolvējot Akadēmijas pirmo mācību posmu" un vārdus "ja pēc Akadēmijas pirmā kursa pabeigšanas gads nostrādāts ierindnieka pakāpē" ar vārdiem "ja pēc Akadēmijas pirmā mācību posma absolvēšanas gads nostrādāts ierindnieka pakāpē";

5.2. iedaļā "Virsseržants" vārdus "pabeidzot Akadēmijas otro kursu" ar vārdiem "absolvējot Akadēmijas otro mācību posmu";

5.3. iedaļā "Virsnieka vietnieks" vārdus "ar izcilību pabeidzot Akadēmijas otro kursu" ar vārdiem "ar izcilību absolvējot Akadēmijas otro mācību posmu" un vārdus "ja pēc Akadēmijas otrā kursa pabeigšanas divi gadi nostrādāti virsseržanta pakāpē" ar vārdiem "ja pēc Akadēmijas otrā mācību posma absolvēšanas divi gadi nostrādāti virsseržanta pakāpē";

5.4. iedaļā "Leitnants" vārdus "pabeidzot Akadēmijas ceturto kursu" ar vārdiem "absolvējot Akadēmijas trešo mācību posmu";

5.5. iedaļā "Virsleitnants" vārdus "pabeidzot Akadēmijas pilnu kursu ar zinātņu maģistra grādu" ar vārdiem "iegūstot maģistra grādu".

6. Izteikt 25. punkta otro rindkopu šādā redakcijā: "Ieskaitot kādu personu Akadēmijas pirmajā mācību posmā un dienestā iekšlietu iestādēs, attiecīgā dienesta kursanta pakāpi viņam piešķir Akadēmijas rektors. Absolvējot attiecīgo mācību posmu vai beidzot kārtējo mācību semestri, Akadēmijas rektors piešķir šai personai ierindas, jaunākā vai vidējā komandējošā sastāva attiecīgo dienesta pakāpi.".

7. Izteikt 40. punkta otro teikumu šādā redakcijā: "Ja iepriekšējā gada kārtējais atvaļinājums nav piešķirts sevišķu iemeslu dēļ, tad tas jāpiešķir nākamajā gadā.".

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I.Godmanis

Latvijas Republikas iekšlietu ministrs Z.Čevers

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!