• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīga šodien sagaida NATO ģenerālsekretāru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.02.2002., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59106

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valoda dzīvo tikai runātāju vidē:
katra mute - viņas māte, katra dvēsle - tēva mājas

Vēl šajā numurā

21.02.2002., Nr. 29

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Rīga šodien sagaida NATO ģenerālsekretāru

Mūsu valstī darba vizītē ierodas NATO ģenerālsekretārs Džordžs Robertsons

ROBERTSON.JPG (17900 bytes)
NATO ģenerālsekretārs lords Džordžs Robertsons Latvijas Transatlantiskās organizācijas (LATO) prezentācijā Rīgā 2000.gada 29.martā Foto: A.F.I.

Augstais viesis Rīgā tiksies ar Latvijas Valsts prezidenti Vairu Vīķi–Freibergu, Saeimas priekšsēdētāju Jāni Straumi, Ministru prezidentu Andri Bērziņu, aizsardzības ministru Ģirtu Valdi Kristovski un ārlietu ministru Induli Bērziņu, kā arī uzrunās Saeimas deputātus. Paredzēta arī Latvijas Valsts prezidentes un NATO ģenerālsekretāra kopīga preses konference Rīgas pilī. Neapšaubāmi, NATO ģenerālsekretāra darba vizīte Latvijā ir īpaši nozīmīga pašlaik — gadā, ko uzskatām par izšķirošu mūsu valsts virzībā uz NATO.

Džordžs Robertsons dzimis 1946. gadā Portlendā, Apvienotajā Karalistē. Beidzis Denūnas klasisko ģimnāziju un Dandī universitāti, iegūstot ekonomikas zinātņu maģistra grādu. No 1968. līdz ievēlēšanai parlamentā 1978. gadā strādājis Tvaika katlu ražotāju apvienībā. 1979. gadā bijis sociālo dienestu valsts sekretāra parlamentārais privātsekretārs. Pēc 1979. gada vispārējām vēlēšanām iecelts par opozīcijas spīkeru Skotijas, pēc tam aizsardzības, tad ārlietu jautājumos. 1983. gadā bijis opozīcijas spīkera vietnieks ārlietu un britu nāciju sadraudzības jautājumos, no 1984. līdz 1993. gadam — galvenais Eiropas lietu spīkers. No 1993. līdz 1997. gadam — ēnu kabineta valsts sekretārs Skotijas jautājumos. 1997. gada maijā iecelts par Apvienotās Karalistes aizsardzības valsts sekretāru. Bijis Skotijas Darba partijas priekšsēdētājs, Vestminsteras Demokrātijas fonda vicepriekšsēdētājs un Britu padomes vicepriekšsēdētājs, kā arī Tehnoloģijas fonda Austrumeiropas konsultatīvās padomes loceklis, darbojies arī Karaliskā starptautisko attiecību institūta padomē. Apbalvots ar Vācu Nopelnu ordeņa Lielo Krustu. Par īpašiem nopelniem Māstrihtas līguma ratificēšanā nosaukts par 1993. gada parlamentārieti. 1997. gada maijā iecelts par Viņas majestātes slepenpadomnieku. Līdz 1999. gadam bijis parlamenta deputāts. Pie NATO ģenerālsekretāra pienākumu pildīšanas stājies 1999. gada 14. oktobrī.

Precējies, ģimenē ir trīs bērni. Brīvajā laikā aizraujas ar fotografēšanu, lasīšanu un golfu.

 

Jānis Ūdris, “LV” ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!