• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par jaunu ārstniecības iestādi Rīgā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.02.2002., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/ta/id/59068

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par pārkāpumiem naturalizācijas procesā

Vēl šajā numurā

20.02.2002., Nr. 28

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par jaunu ārstniecības iestādi Rīgā

Latvijas Jūras medicīnas centrā (LJMC) atklātas ambulatori konsultatīvās poliklīnikas jaunās telpas. Līdz ar to turpmāk pacientiem būs daudz ērtākas iespējas, iepriekš pierakstoties, nokļūt uz konsultācijām pie stacionārā praktizējošajiem ārstiem. Poliklīnikā iekārtotas arī divas dienas stacionāra palātas, kas dod iespēju daudz plašāk un efektīvāk izmantot moderno LJMC medicīnisko aparatūru gan diagnostikai, gan ārstēšanās procedūrām. Iekārtota auditorija gan darbinieku kvalifikācijas celšanas vajadzībām, gan studentu apmācības organizēšanai.

Atklājot nodaļu, LJMC valdes priekšsēdētājs Jānis Birks atzina, ka līdz šim lielākie LJMC projekti bijuši LJMC Vecmīlgrāvja slimnīcā, par kredītlīdzekļiem iegādājoties modernu aparatūru un iekārtojot radioloģijas nodaļu. Tagad sākta arī Centrālās slimnīcas Patversmes ielā 23 telpu modernizācija. Atvērtas jaunās ambulatori konsultatīvās poliklīnikas telpas. Medicīniskā aprīkojuma ziņā LJMC jau tagad ir viena no vismodernākajām klīnikām valstī. Spēja pat finansiāli saspringtā situācijā veikt liela apjoma modernizācijas projektus, pēc profesora M.Mihelsona domām, liecina par LJMC vadības un speciālistu augsto profesionalitāti.

J.Birks informēja, ka LJMC telpu labiekārtošanai un modernizācijai gadā atvēl vidēji 40 000 latu, bet medicīniskās aparatūras modernizācijai — vidēji 80 000 latu gadā.

Labklājības ministrs Andrejs Požarnovs atzina LJMC par vienu no tām ārstniecības iestādēm valstī, kas šobrīd piedzīvo visstraujāko attīstību. LJMC sastāvā ir Centrālā slimnīca Patversmes ielā 23, Vecmīlgrāvja slimnīca un primārās aprūpes centrs. Ir izstrādāti projekti, lai piesaistītu investīcijas un pabeigtu Vecmīlgrāvja slimnīcai blakusesošo savulaik nepabeigtās slimnīcas korpusu, tajā ierīkojot modernu plaša profila stacionāru, kas būtu ērti izmantojams gan Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona un Rīgas rajona, gan arī visas Latvijas iedzīvotājiem.

Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūras (VOVAA) direktore Ināra Bluķe atzīmēja, ka LJMC ir spilgts piemērs, kā, racionāli saimniekojot, ir iespējams nodrošināt ārstniecības iestādes attīstību. Viņa arī piebilda, ka LJMC ir viena no tām iestādēm, kas “ ideāli precīzi pilda līgumsaistības par iepriekš ņemto kredītu medicīniskās aparatūras iegādei”.

LJMC ir vienīgā ārstniecības iestāde Latvijā, kas darbojas kā publiska akciju sabiedrība, tātad tās akcijas kotējas Rīgas Fondu biržā. Visus pēdējos gadus uzņēmums ir strādājis ar peļņu. Lielākā daļa a/s “Latvijas Jūras medicīnas centrs” īpašnieku ir darbinieki — ārsti un medmāsas. LJMC ir noslēgti līgumi ar visām Latvijas slimokasēm, VOVAA filiālēm un veselības apdrošināšanas sabiedrībām.

Lielākā daļa pacientu tiek ārstēti pēc ģimenes ārstu nosūtījumiem. Šobrīd palielinās to pacientu skaits, kas vēlas, paši apmaksājot par pakalpojumiem, izmantot LJMC sniegto iespēju izvēlēties vēlamo ārstu, palātu vai maksas procedūras.

Izveidojot jauno nodaļu, pirmoreiz radīta iespēja LJMC pacientiem pierakstīties uz augsti profesionālu LJMC ķirurgu, terapeitu un citu speciālistu konsultācijām. Ir konkrēti noteikti laiki, kad katrs ārsts sastopams poliklīnikā, tādējādi tiek nodrošinātas ērtības pacientiem un augstāka pakalpojuma kvalitāte. Darbā aizņemtiem pacientiem iespējams laikus pieteikt vizīti un, saskaņojot pieņemšanas laikus, plānot savu darba dienu. Nākotnē iecerēts nodrošināt pierakstīšanos pie ārsta LJMC mājaslapā internetā, kas tiek speciāli pārveidota. Palielinās pakalpojumu pieejamība, nav jāmeklē vajadzīgais ārsts, staigājot pa attiecīgajām slimnīcas nodaļām. Pacienti stacionārā vēl striktāk tiek pasargāti no vīrusu izplatīšanās.

Konsultatīvā poliklīnika izvietota gaišās, ērtās, izremontētās telpās. Izveidotas divas dienas stacionāra palātas, kur pacientiem vajadzības gadījumā veic dažādas ārstu noteiktas manipulācijas vai operācijas. Konsultatīvajā poliklīnikā pacients var ierasties pēc savas iniciatīvas vai ar ģimenes ārsta nosūtījumu. Konsultējoties pie ārsta speciālista, pacients var noskaidrot tālākās ārstēšanās nepieciešamību un iespējas.

Konsultatīvās poliklīnikas ārstam ir tiesības nosūtīt uz stacionāru, kur turpināt ārstēšanu atbilstoši nepieciešamībai. Pacientiem, kuriem ir ģimenes ārstu nosūtījums, ārstēšanos apmaksā slimokases. Pacienti bez nosūtījuma paši apmaksā medicīnisko konsultāciju. Katram pacientam ir pieejams LJMC piedāvāto pakalpojumu cenrādis ar ārstēšanās izmaksām. Ja pacientam nepieciešamas dārgās manipulācijas (piemēram, endoprotezēšanas operācijas u.c.), pēc pacienta izvēles iespējams noformēt kredītu LJMC uzņemšanas nodaļā.

 

SIA “PR Plus”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!