• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar atzīnigu novērtējumu Baltijas valstu gatavībai NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.02.2002., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58807

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Migrācija ir politiski aktuāla un mainīga tēma"

Vēl šajā numurā

14.02.2002., Nr. 25

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar atzīnigu novērtējumu Baltijas valstu gatavībai NATO

13. februārī ar vizīti Madridē sākušās Baltijas valstu ārlietu un aizsardzības ministriju pārstāvju konsultācijas ar NATO Dienvideiropas valstīm — Spāniju, Itāliju un Grieķiju, lai pārrunātu NATO paplašināšanās jautājumus un Baltijas valstu gatavību kļūt par NATO dalībvalstīm.

Vizītes ietvaros Spānijā notika tikšanās ar Spānijas parlamenta pārstāvjiem — ārlietu un aizsardzības komiteju vadītājiem, kā arī Ziemeļatlantijas asamblejas prezidentu Rafaelu Estrelju, Ārlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas amatpersonām un premjera biroja pārstāvjiem.

Iepazīstoties ar Baltijas valstu panākumiem ceļā uz dalību NATO, Spānijas pārstāvji atzinīgi novērtēja Baltijas praktisko sagatavotību dalībai NATO. Pēc spāņu vērtējuma, salīdzinājumā ar iepriekšējo NATO paplašināšanā uzņemto valstu gatavību Baltijas valstis šobrīd ceļā uz dalību aliansē ir sasniegušas augstāku sagatavotības līmeni.

Spānijas pārstāvji pauda stingru atbalstu jaunu dalībvalstu uzaicināšanai NATO sammitā Prāgā un atbalstīja iespējami lielāku paplašināšanu, minot piecu vai septiņu valstu uzaicināšanu. Trīs Baltijas valstis tiek vērtētas kā reālākās un atbalstītākās NATO kandidātvalstis.

14. un 15. februārī Baltijas valstu delegācija turpinās vizītes Itālijā un Grieķijā, kur tiksies ar parlamenta, ārlietu un aizsardzības ministriju pārstāvjiem.

Baltijas valstu delegācijas vada Igaunijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Hari Tīdo, Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks Ivars Pundurs un Lietuvas Ārlietu ministrijas Daudzpusējo attiecību departamenta direktors Rītis Paulausks.

 

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!