• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas pilsētas budžeta izpildes skaitļiem janvārī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.02.2002., Nr. 24 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58764

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par konvertējamo valūtu kursiem

Vēl šajā numurā

13.02.2002., Nr. 24

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Rīgas pilsētas budžeta izpildes skaitļiem janvārī

Pēc Rīgas domes Finansu departamenta operatīviem datiem, Rīgas pilsētas pamatbudžeta ieņēmumi janvārī ir 11,7 miljoni latu, salīdzinot ar 2001. gada janvāri, tie ir par 0,7 miljoniem latu lielāki.

Iedzīvotāju ienākuma nodoklī iekasēti 7,7 miljoni latu (rēķinot 71,6% apmērā, kas paliek pašvaldības rīcībā), t.i., par 936 tūkstošiem latu vairāk nekā pērn šajā pašā laikā.

No valsts budžeta 2002. gada janvārī saņemta mērķdotācija izglītības un kultūras pasākumiem — 2,4 miljoni latu.

Rīgas pilsēta veikusi 1,7 miljonu latu maksājumus pašvaldību finansu izlīdzināšanas fondā citu pašvaldību dotēšanai, tā ir divpadsmitā daļa no gada kopējā apjoma — 21 miljona latu.

Valsts speciālajā veselības aprūpes budžetā pārskaitīti 3 miljoni latu no 100% iekasētā iedzīvotāju ienākuma nodokļa.

No Rīgas pilsētas budžeta janvārī apgaismošanas sistēmas uzturēšanai novirzīti 255 tūkstoši latu, ielu un ceļu uzturēšanai — 332 tūkstoši latu, tiltu, satiksmes pārvadu uzturēšanai — 107 tūkstoši latu, pārskaitīta dotācija pilsētas sabiedriskā transporta uzņēmumiem — 401 tūkstotis latu, tajā skaitā pašvaldības uzņēmumam “Autobusu parks “Imanta””— 144 tūkstoši latu, pašvaldības uzņēmumam “Autobusu parks “Tālava”” — 107 tūkstoši latu un pašvaldības uzņēmumam “Tramvaju un trolejbusu pārvalde” — 150 tūkstoši latu.

Rīgas pilsētas speciālā budžeta ieņēmumu izpilde janvārī ir 1,6 miljoni latu, kas pārsniedz pagājušā gada tā paša perioda ieņēmumus par 114 tūkstošiem latu. Arī salīdzinot ar decembri, ieņēmumu pārsniegums ir ievērojams — 632 tūkstoši latu. Te ietilpst arī saņemtā dotācija no Autoceļu fonda — 404 tūkstoši latu pašvaldību autoceļu (ielu) uzturēšanai, remontam un būvniecībai. Minētā summa ir parāds par iepriekšējo gadu. 2002. gadā pārskaitīta 26 tūkstoši latu mērķdotācija pasažieru regulāriem pārvadājumiem ar autobusiem.

2002. gada janvārī ir apgūti investīciju līdzekļi 1,6 miljonu latu vērtībā.

Izglītības nozares projektu finansēšanai janvārī izlietots 471 tūkstotis latu, apmaksājot Rīgas valsts 1. ģimnāzijas renovācijas darbus, Rīgas 49. vidusskolas sporta kompleksa celtniecību, Teikas vidusskolas rekonstrukciju, Mežciema pamatskolas celtniecību, peldbaseina celtniecību Ziepniekkalnā, Āgenskalna ģimnāzijas Āgenskalna ielā 21 jaunā korpusa celtniecību un vecās ēkas rekonstrukciju un Rīgas Lietuviešu vidusskolas ēkas Prūšu ielā 40 a rekonstrukciju.

Veselības aizsardzības nozares projekti finansēti par 226 tūkstošiem latu, tai skaitā apmaksāta liftu rekonstrukcija Klīniskajā slimnīcā “Gaiļezers”, iegādāta medicīniskā aparatūra Rīgas 1. slimnīcai, Bērnu slimnīcai “Gaiļezers”, Rīgas Hematoloģijas centram.

Savukārt sociālās jomas objektos janvārī ieguldīti 65 tūkstoši latu, veicot remontu bērnunamā “Ziemeļi”, pabeidzot Vidzemes priekšpilsētas Sociālās palīdzības dienesta rekonstrukciju Vidrižu ielā 3.

Dzīvokļu un komunālās saimniecības objektos ieguldīti 38 tūkstoši latu, apmaksājot pilsētas dzīvojamā fonda jumtu remontus un individuālo siltummezglu ierīkošanu Kurzemes rajonā.

Par darbiem satiksmes infrastruktūras objektos janvārī izlietoti 206 tūkstoši latu, sabiedriskā transporta projekti finansēti par 65 tūkstošiem latu, vides aizsardzības projekti — par 104 tūkstošiem latu, bet kultūras jomas projektiem izlietoti 337 tūkstoši latu.

Jaundzimušo pabalsti — 100 latu — piešķirti 138 jaunajiem rīdziniekiem.

Raimonds Krūmiņš, Rīgas domes Finansu departamenta direktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!