• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par humora un labu režisoru trūkumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2002., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58721

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ieklausīšanos savā sirdī

Vēl šajā numurā

12.02.2002., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par humora un labu režisoru trūkumu

Dailes teātra aktieris Pēteris Liepiņš:

Ir grūti teikt, kāpēc izveidojusies šāda – humora iztrūkuma pilna situācija. Pirmkārt, protams, pats komēdijas žanrs ir grūts. Diezgan sarežģīti atrast labus materiālus scenārijam. Otrkārt, kā vienmēr – trūkst naudas, tāpēc taisa kaut ko lētu un necilu. Zināma problēma ir arī labu režisoru trūkums. Šādam darbam ir nepieciešamas patiesas personības, tādas, kuras ar savu īpašo starojumu pilnībā paņem skatītājus savā varā. Diemžēl šādi cilvēki šobrīd ir tikai pāris. Spēcīgi jaunie speciālisti arī neienāk apritē. Dažreiz gadās, ka pašam aktierim ir jābūt gudrākam par režisoru, un tas jau nekam vairs neder.

Man ir tikai viens komēdijas etalons, kas turklāt nav seriāls. Tā ir mūsu pašu vecā labā filma “Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. To pat īsti nevarētu nosaukt par komēdiju. Manuprāt, šī filma ir dzīve un tas ir tās galvenais trumpis. Iespējams, tagadējo režisoru dzīvītes ir tik pieklusinātas un tik spēcīgām emocijām nabadzīgas, ka viņi vienkārši nespēj uztaisīt kaut ko konkurētspējīgu. Bet žēl!

 

“MĀJAS VIESIS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!