• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par investīcijām, krāšanu un tērēšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2002., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58713

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par karogu, ko Olimpiādē nestu visi

Vēl šajā numurā

12.02.2002., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par investīcijām, krāšanu un tērēšanu

Ārvalstu investoru padomes priekšsēdētājs Ulrihs Tīlemans:

Kopš 1995. gada investīciju klimats uzlabojas ar katru gadu. Pirmais labvēlīgais likums bija likums par ārvalstu investīciju aizsardzību. 1999. gadā Ministru prezidents Andris Šķēle uzaicināja uzņēmējus, kuri šeit strādā, izteikt savus apsvērumus - kas traucē, kas jāuzlabo, lai palielinātu ārvalstu investoru interesi par Latviju. Mūsu viedokļi sakrita - ja valstī neturpinās uzlabot nosacījumus, tad nebūs arī ieguldītāju, un no tā cietīs Latvijas ekonomika, kas lielā mērā ir atkarīga no citvalstu līdzekļu ieplūšanas. Rezultātā izveidojām Ārvalstu investoru padomi, kas cieši sadarbojas ar valdību un tās izpildinstitūcijām. Pašlaik daudzi traucēkļi jau atrisināti - attiecībā uz nekustamo īpašumu un zemes nodokļiem, robežu šķērsošanas sarežģītību, muitas lietām. Pašlaik aktuālākie jautājumi, pie kuriem strādā padome, ir Komerclikums, starpvalstu līgumi par pievienotās vērtības nodokli un starptautiskā skola.

Sanākot kopā ar šeit strādājošajiem ārvalstu uzņēmumu pārstāvjiem, esam secinājuši, ka Latvijas sabiedrības maksātspēja kopumā aug no ceturkšņa uz ceturksni. Bet vienīgā atšķirība no konservatīvās, piemēram, vācu un austriešu, domāšanas - cilvēki šeit naudu tērē. Nekrāj ne komercbankās, ne fondos, bet apgroza - cilvēki grib dzīvot šodien. Viņi iet uz kino, teātri, izdod par apģērbu, mašīnām, datoriem, māju remontam, rūpnieciskās ražošanas modernizēšanai. Mums tas ir ļoti patīkami.

 

“NEATKARĪGĀS RĪTA AVĪZES” pielikums “BIZNESA LAIKS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!