• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par mūsu pasaules nozīmes vērtībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.02.2002., Nr. 23 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58711

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par mūsu valstiskuma pastāvēšanu un neatgriezeniskumu

Vēl šajā numurā

12.02.2002., Nr. 23

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par mūsu pasaules nozīmes vērtībām

UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) šogad plāno sagatavot projekta Dziesmu svētku pieteikumu UNESCO Cilvēces nemateriālās kultūras šedevru sarakstam, izstrādāt un īstenot Dainu skapja kā Pasaules atmiņas objekta saglabāšanas programmu, kā arī citus darbus.

Par šā un arī tālāko sešu gadu darbību lēma UNESCO LNK asamblejas locekļi, kuru vidū ir izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Greiškalns, Latvijas Universitātes rektors Ivars Lācis, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, publicists Pēteris Bankovskis, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis un citi.

2002. gada pasākumu plāna projektā norādīts, ka pēc dažām dienām jau jāsanāk Baltijas valstu darba grupas sanāksmei Dziesmu svētku pieteikuma sagatavošanai Cilvēces nemateriālās kultūras šedevru sarakstam. Līdz maijam jāizveido UNESCO padome Dainu skapja atbalstam.

Līdz decembrim jāizveido un jāizdod nozīmīgāko starptautisko izglītības dokumentu krājums, bet oktobrī tiks rīkota UNESCO starptautiska konference latviešu tautas dziesmu projekta analīzei. Šobrīd UNESCO 2002. un 2003. gadam pieteikti 13 lieli projekti, kuru īstenošanai būtu nepieciešami aptuveni 300 tūkstoši latu.

 

BNS

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!