• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Ministru prezidenta un ārlietu ministra pārrunām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2002., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58648

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Vācijas un Baltijas ārlietu ministriem Rīgā

Vēl šajā numurā

08.02.2002., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Ministru prezidenta un ārlietu ministra pārrunām

Vakar, 7. februārī, Ministru prezidents Andris Bērziņš tikās ar ārlietu ministru Induli Bērziņu un Ārlietu ministrijas vadību, lai pārrunātu valdības deklarācijas sadaļas “Ārlietas” rīcības plāna izpildi laikā no 2001. gada jūnija līdz decembrim ieskaitot.

Pārrunāts, kā realizētas valdības prioritātes — Latvijas integrācija Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

A.Bērziņš uzsvēra, ka jāpilnveido sabiedrības informēšana par sarunām ar ES un noslēgto sarunu sadaļu skaidrošana iedzīvotājiem, ar piemēru īpaši uzsverot pēdējā laikā aktuālo lauksaimniecības sadaļu.

Ministru prezidents arī uzsvēra, ka ārpolitikas procesā nozīmīgas ir nevalstisko organizāciju aktivitātes un šo organizāciju piesaiste jautājumu risināšanā un sabiedrības informēšanā.

A.Bērziņš uzdeva ministrijas pārstāvjiem turpmāk izzināt Latvijas vēstniecību veikumu investīciju piesaistē, analizējot konkrētas vēstniecības ieguldījumu šajā darbā.

Ministru prezidents atzina, ka, pildot valdības deklarāciju un konkrēto rīcības plānu, Ārlietu ministrija veikusi daudz, taču, ņemot vērā to, ka Latvija ES integrācijas procesā iegājusi finiša taisnē, tai jākoncentrē visi spēki, lai valdības deklarētie ārpolitiskie mērķi tiktu veikti ar īpašu atbildību.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!