• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas pārstāvjiem Eiropas Savienības konventā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.02.2002., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58624

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Ministru prezidenta un ārlietu ministra pārrunām

Vēl šajā numurā

08.02.2002., Nr. 22

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas pārstāvjiem Eiropas Savienības konventā

Vakar, 7. februārī, Saeima atbalstīja Eiropas lietu komisijas (ELK) izvirzītās kandidatūras Saeimas pārstāvjiem darbam Eiropas Savienības konventā. Par pastāvīgajiem pārstāvjiem konventā tika apstiprināti ELK priekšsēdētājs Edvīns Inkēns un deputāts Rihards Pīks, bet par šo pārstāvju aizstājējiem apstiprināti deputāti Inese Birzniece un Māris Sprindžuks.

Konventa galvenais mērķis būs organizēti turpināt jau līdz šim plaši attīstījušās diskusijas par Eiropas nākotni un izstrādāt konkrētus ieteikumus gaidāmajai starpvaldību konferencei 2004. gadā, kurā tiktu pieņemts galējais lēmums par gaidāmajām reformām. Konventā pavisam darbosies 105 pārstāvji no ES dalībvalstīm, kandidātvalstīm un dažādām ES institūcijām. Katru ES kandidātvalsti, tāpat kā katru dalībvalsti, konventā pārstāvēs divi pārstāvji no parlamenta un viens valdības pārstāvis. Konventa izveidošanas kārtībā paredzēts, ka katram pārstāvim jānorīko arī aizvietotājs, kas darbotos laikā, kad oficiālais pārstāvis nevarētu piedalīties konventa sēdēs.

Līdz šim dalībvalstu un kandidātvalstu valdību apstiprināto pārstāvju spektrs ir visai dažāds. Somija, piemēram, izvēlējusies akadēmisko aprindu pārstāvjus, Lietuva plānojusi uz konventu sūtīt ārlietu ministru, Slovākija un Bulgārija — ES iestāšanās sarunu vadītājus, savukārt Francijas un Lielbritānijas valdības konventā pārstāvēs Eiropas lietu ministri.

Pēc neoficiālas informācijas, Latvijas valdību veidojošās partijas vienojušās darbam ES konventā deleģēt īpašu uzdevumu ministru sadarbībai ar starptautiskajām finansu institūcijām Robertu Zīli.

Konventa inaugurācijas ceremonija un atklāšanas sēde norisināsies jau 28. februārī. Paredzēts, ka konvents darbosies vienu gadu. Iecerēts, ka jau šā gada 21. un 22. jūnijā konventa prezidents, bijušais Francijas prezidents Valerī Žiskārs d’Estēns, iesniegs pirmo ziņojumu par konventa darbību ES Padomei Seviļā.

 

Artis Nīgals, “LV” Eiropas lietu redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!