• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas muitas amatpersonu ētikas un uzvedības kodeksu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2002., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58578

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālajiem maksājumiem no autoratlīdzības

Vēl šajā numurā

07.02.2002., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas muitas amatpersonu ētikas un uzvedības kodeksu

Klajā nācis Latvijas muitas amatpersonu ētikas un uzvedības kodekss, kas tiks izsniegts visām Valsts ieņēmumu dienesta Galvenās muitas pārvaldes un teritoriālo muitas iestāžu amatpersonām.

Kodeksā ietvertas ētikas un uzvedības normas, kas norāda pieņemamās rīcības standartus konkrētām ikdienas situācijām muitā. Ētikas kodeksā aplūkoti ar muitas amatpersonu uzvedību, darba vidi un korupciju saistīti jautājumi. Tāpat norādīti pienākumi, ierobežojumi (piem., lēmumu pieņemšanas, dienesta informācijas izmantošanas, dāvanu pieņemšanas u.c. ierobežojumi), ieteikumi saskarsmē ar apmeklētājiem un atbildības nosacījumi muitas darbiniekiem.

Latvijas muitas amatpersonu ētikas un uzvedības kodekss ir rīcības orientieris, standarts, kas norāda uz rīcības stratēģiju un principiem Latvijas muitā. Tas ir Valsts ieņēmumu dienesta darbinieku Ētikas kodeksa neatņemama sastāvdaļa. Šis ētikas kodekss turpmāk ļaus muitas darbiniekiem izvairīties no interešu konflikta situācijām un nodrošinās augstus vadības un disciplīnas standartus muitas darbā.

Latvija ir viena no pirmajām Pasaules muitas organizācijas dalībvalstīm, kuras muitas dienests ir izstrādājis savu ētikas un uzvedības kodeksu pēc minētās organizācijas ieteikumiem. Pasaules muitas organizācijas deklarācijā “Par godīgumu muitā” (tā saucamā Arūšas deklarācija) ir noteikts, ka nacionālajām muitas iestādēm ir jāizdod Muitas amatpersonu uzvedības kodekss.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!