• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Eiropas misijas mērķis bija atbalstīt integrāciju Latvijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.02.2002., Nr. 21 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58577

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas un Ukrainas sadarbību veselības aprūpē

Vēl šajā numurā

07.02.2002., Nr. 21

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Eiropas misijas mērķis bija atbalstīt integrāciju Latvijā

Vakar pie Ministru prezidenta atvadu vizītē bija ieradies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas misijas vadītājs Pīters Semnebijs

LIG2.JPG (19311 bytes)
Vakar, 6.februārī, atvadu brīdī Ministru kabinetā: Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas misijas vadītājs Latvijā Pīters Semnebijs un Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš Foto: Arnis Blumbergs, “LV”

Vakar, 6. februārī, pie Ministru prezidenta Andra Bērziņa atvadu vizītē bija ieradies Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas Latvijā vadītājs Pīters Semnebijs. Drīzumā viņš dosies uz Horvātiju pildīt jaunus pienākumus.

A. Bērziņš atzina, ka organizācijas darbs Latvijā bijis veiksmīgs. Viesis pateicās par labajām attiecībām un uzsvēra, ka misijas mērķis bijis atbalstīt Latvijas centienus sabiedrības integrācijā, nepilsoņu naturalizācijā, valsts valodas apguvē un mazākumtautību izglītībā. Valstī veiksmīgi norit sabiedrības integrācija, izveidoti visi mehānismi Sabiedrības integrācijas programmas īstenošanai. Visas tautības Latvijā sadzīvo mierīgi, bez konfliktiem.

P. Semnebijs atzinīgi novērtēja Sabiedrības integrācijas programmu un Naturalizācijas pārvaldes darbu, kā arī misijas sadarbību ar valsts struktūrām, īpaši ar Iekšlietu ministriju. Kopš 1996. gada vairāk nekā 48 000 iedzīvotāju bijusi iespēja bez maksas apgūt latviešu valodu. Galvenais EDSO darbs Latvijā bijis saistīts ar pilsonības jautājumu risināšanu, nepilsoņu naturalizāciju un latviešu valodas mācībām. P.Semnebijs izteica cerību, ka šī lietas būs valdības prioritātes arī pēc EDSO misijas slēgšanas, uz ko A. Bērziņš norādīja, ka valdības prioritātes tāpat kā līdz šim būs saistītas ar minētajiem jautājumiem. Latvija turpinās sadarboties arī ar EDSO augsto komisāru nacionālo minoritāšu jautājumos.

P. Semnebijs pauda cerību, ka vairāki iesāktie projekti tiks turpināti arī pēc misijas slēgšanas Latvijā. EDSO misija veikusi arī pētījumu par izglītības reformu gaitu Latvijā, un EDSO misijas vadītājs izteica cerību, ka rezultāti būšot pieejami aprīļa beigās un tos varēšot izmantot arī lēmumu pieņemšanā. P. Semnebijs atzīmēja vēlēšanu likuma īpašo nozīmi un izteica pārliecību, ka šis jautājums tiks atrisināts veiksmīgi un labvēlīgi valsts attīstības labā.

 

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!