• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Nīderlandes valdības atbalstu Latvijai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2002., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par uzņēmumu izaugsmi ES kandidātvalstīs

Vēl šajā numurā

30.01.2002., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Nīderlandes valdības atbalstu Latvijai

Lai pārrunātu Latvijas un Nīderlandes valdību divpusējās sadarbības programmu pirmdien, 28. janvārī, Rīgā Nīderlandes valdības uzdevumā ieradās aģentūras SENTER pārstāvji. Tikšanās laikā aģentūras pārstāve Polīna Dolla un Starptautiskās palīdzības koordinācijas departamenta direktore Ilze Kukute pārrunājušas 2002. gada projektu pieteikumus uz abām Nīderlandes valdības pirmsiestāšanās programmām MATRA un PSO.

Pagājušā gada decembrī ministrijām tika izsūtītas uzaicinājuma vēstules, un Starptautiskās palīdzības koordinācijas departamentā saņemti 43 projektu pieteikumi, no tiem MATRA un PSO programmām katrai atlasāmi 10 projekti iesniegšanai Nīderlandes valdībai tālākai izvērtēšanai. PSO programmas budžets šim gadam Latvijai saglabājies līdzšinējā līmenī un ir aptuveni 816 804 eiro, bet MATRA programmai — ap 420 000 eiro. Pēc iesniegto projektu izvērtēšanas Nīderlandes vēstniecībā, valdībā un aģentūrā SENTER tiks plānota nākamā aģentūras pārstāvju misija Latvijā aprīļa sākumā, kad arī notiktu tikšanās ar projektu saņēmējiem. Galalēmums par atbalstītajiem projektiem Nīderlandē varētu tikt pieņemts jūlijā.

Savas vizītes ietvaros Latvijā SENTER aģentūras pārstāve Polīna Dolla tiekas ar jau īstenoto Nīderlandes valdības projektu pārstāvjiem. Aģentūras pārstāve tiksies ar projektu “Nacionālo veterināro diagnostikas dienestu stiprināšana Latvijā”, “Atbilstības novērtēšanas sistēmas pilnveidošana Latvijas būvniecības sektorā”, “Auto-vadītāju apmācības un eksaminācijas sistēmas uzlabošana” un “Atbalsts labas klīniskās, ražošanas un izplatīšanas prakses medicīnas produktiem attīstībai” pārstāvjiem.

Dažādi projekti šo programmu ietvaros Latvijā tiek realizēti jau kopš 1993. gada. Tie ir izmantoti galvenokārt pašvaldību, ostu infrastruktūras, vides aizsardzības, kā arī ministriju informācijas sistēmu modernizēšanai.

Iveta Bojāre, īpašu uzdevumu ministra preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!