• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ES finansējumu Latvijas laukiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.2002., Nr. 16 https://www.vestnesis.lv/ta/id/58293

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Nīderlandes valdības atbalstu Latvijai

Vēl šajā numurā

30.01.2002., Nr. 16

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ES finansējumu Latvijas laukiem

Ministru kabinets vakar, 29.janvārī, akceptējis ikgadējo finansu līgumu 2001.gadam starp Latvijas Republiku un Eiropas Komisiju (EK) par Speciālo iestāšanās programmu lauksaimniecībai un lauku attīstībai (SAPARD) Latvijā.

Ikgadējais finansu līgums nosaka ES finansu saistības pret Latviju 2001.gadā, tas ir, 2001.gada iespējamo finansējumu Latvijai SAPARD programmas ietvaros. Līgums paredz, ka ES finansu saistības 2001.gadam nepārsniedz 22 673 602 eiro.

2001.gada 25.janvārī starp Latviju un EK tika parakstīts SAPARD daudzgadējais finansu līgums, kas nosaka tehnisko, juridisko un administratīvo bāzi, saskaņā ar kuru Latvijā tiks realizēta Lauksaimniecības un lauku attīstības programma. Daudzgadējais finansu līgums noteic, ka Latvijai un ES ir jānoslēdz ikgadējie finansu līgumi, kas konkretizē finansējuma apjomu.

Ikgadējais finansu līgums 2000.gadam paredzēja 22 221 936 eiro finansējumu Latvijai SAPARD programmas ietvaros. Līgums par finansējumu 2001.gadam stāsies spēkā pēc tā parakstīšanas, parakstīt līgumu pilnvarota Finansu ministrijas valsts sekretāra vietniece, nacionālā atbildīgā amatpersona Ingūna Sudraba. Līdz ar ikgadējo finansu līgumu sagatavoti arī grozījumi daudzgadējā finansu līgumā, kas ir ratificēts Saeimā.

 

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!