• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par to, ko no mums gaida NATO. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57819

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par vēlēšanu likumu un demokrātiju

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par to, ko no mums gaida NATO

NATO ģenerālsekretāra vietnieks politiskajos jautājumos Ginters Altenburgs:

Neviens neprasa, lai jūs acumirklī sasniegtu vajadzīgo līmeni. Bet mums jābūt skaidram, ko jūs darāt. Piemēram, aizsardzības ministrs man teica, ka jums ir plāns, ko darīt 2004. gadā, ko – 2008. gadā.

Mēs saprotam, ka Latvijas bruņotie spēki pagaidām nevar sacensties, piemēram, ar Nīderlandi un ar citām valstīm, jo esat sākuši veidot aizsardzības sistēmu no pašiem pamatiem. Vispirms jums bija jānostiprina valstiskā neatkarība, valsts funkcionēšanas pamati, jāsakārto likumdošana tā, lai tā atbilstu Eiropas Savienības standartiem, un tikai tad varējāt pievērsties NATO, kas neapšaubāmi ir iepriekš minētā procesa daļa.

Saprotams, ka pats svarīgākais uzņemšanas noteikums ir, lai šeit valdītu stabilitāte, nebūtu pretrunu starp latviešiem un krievu minoritāti.

Saprotams, ka Latvijai ir nozīme, lai Baltijas reģionā valdītu stabilitāte. Latvija ir ieguldījusi lielu darbu labu kaimiņattiecību veidošanā un nav skaidri redzamu iemeslu, kāpēc būtu jākavē robežas demarkācija. Taču Latvija no savas puses ir daudz darījusi, lai īstenotu Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas ieteikumus. Runājot par vēlēšanu likumu, vēl ir jāpagaida Eiropas tiesas lēmums un jāskatās, kādas atziņas Latvija no tā sev iegūs.

Visvairāk mēs skatāmies, kā Latvijā ir attīstījusies demokrātija un tirgus ekonomika. Patīkami dzirdēt par Latviju labus vārdus televīzijas kanāla CNN pārraidēs, kur rāda, ka, piemēram, Latvijā pērn nacionālais kopprodukts ir audzis par sešiem procentiem. Tā ir laba bāze tālākai izaugsmei, tikai vajag to noturēt, pieliekot pūles saimnieciskās dzīves un sociālo jautājumu risināšanā. Svarīgi arī tas, kas notiek aizsardzības jomā, bet tā ir tieši atkarīga no saimnieciskās attīstības līmeņa. Nozīmīga ir arī stabilitāte sabiedrībā un atbalsts notiekošajiem procesiem, piemēram, cik daudz valsts iedzīvotāju atbalsta iestāšanos NATO.

 

“LAUKU AVĪZE”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!