• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidents: Tiekoties ar Darba devēju konfederāciju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.01.2002., Nr. 10 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57813

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kā meklēt un atrast patiesību

Vēl šajā numurā

18.01.2002., Nr. 10

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru prezidents:

Tiekoties ar Darba devēju konfederāciju

Vakar, 17. janvārī, Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) telpās notika ikgadējā LDDK un Ministru prezidenta Andra Bērziņa tikšanās. Tikšanās laikā izskatīti šādi jautājumu bloki: nodokļu politika, uzņēmējdarbības vides sakārtošana, sabiedrības iesaistīšana valsts pārvaldē un trīspusējā sociālā dialoga attīstība.

Pirms tikšanās Ministru prezidentam tika nosūtīta vēstule, kurā iekļauti LDDK priekšlikumi uzņēmējdarbības vides sakārtošanai.

Ministru prezidents izteica savu viedokli par iepriekšējā gadā paveikto, tai skaitā augstu novērtējot LDDK devumu valsts budžeta programmu caurlūkošanā, un apliecināja, ka iespēja piedalīties budžeta programmu analīzē un iesniegt optimizācijas priekšlikumus tiks dota, arī sastādot 2003. gada budžetu.

LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs atkārtoti vērsa Ministru rezidenta uzmanību uz nepieciešamību valdībai rādīt paraugu jebkuram Latvijas iedzīvotājam un pildīt spēkā esošo likumu “Par valsts sociālo apdrošināšanu,” kas paredz sociālās apdrošināšanas likmes samazināšanu un pārdali. Atbalstot V. Gavrilova viedokli, citi sanāksmes dalībnieki uzsvēra, ka likmes pārdale nav saistāma ar iedzīvotāju pirktspējas samazināšanos, jo iepriekšējo gadu, kad tika veikta likmes pārdale no 1% līdz 9%, statistika to neatspoguļo. Bez tam vairāki sanāksmes dalībnieki nāca klajā ar paziņojumiem, ka jau tiek plānota ģenerālvienošanās slēgšana nozares līmenī.

Nākamais jautājumu bloks bija Latvijas ārpolitika attiecībās ar Krieviju, Kazahstānu un citām valstīm. Tika uzsvērts, ka Latvijas eksporta kapacitātes celšanai, tātad arī jaunu darba vietu radīšanai uzņēmumos, kuri ražo eksporta preces, nepieciešams noslēgt izdevīgus starpvalstu līgumus un izveidot ekonomiskās pārstāvniecības.

Sanāksmes dalībnieki uzsvēra arī nepieciešamību paaugstināt valsts un pašvaldības ierēdņu darba kultūras līmeni.

LDDK nepiekrita Ministru prezidenta viedoklim, ka nodokļu slogs uzņēmējiem ir samazinājies, jo arvien pieaug dažādu obligāto maksājumu skaits — datu bāžu reģistrācijas nodeva, uzņēmējdarbības riska nodeva.

Ļoti nozīmīgs jautājums bija Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sekretariāta statusa paaugstināšana un iekļaušana Valsts kancelejas sastāvā, kā arī atsevišķas budžeta programmas izveide. .

Izskatīts arī jautājums, pamatojoties uz a/s “Laima” un “Staburadze” piemēru, ka nav pieļaujama valsts politikas realizācija uz uzņēmēju rēķina. Valdības politika būtu finansējama no nodokļu ieņēmumiem, nevis uzliekot papildu ierobežojumus uzņēmējiem.

Sarunas nobeigumā puses vienojās, ka Ministru prezidents izskatīs LDDK priekšlikumus par uzņēmējdarbības vides sakārtošanu un tiksies ar LDDK vismaz divas reizes gadā.

 

Latvijas Darba devēju konfederācija

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!