• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Draudi demokrātijai Latvijā pastāvot visu laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.01.2002., Nr. 7 https://www.vestnesis.lv/ta/id/57502

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Eiro nauda daudzos rada eiforiju

Vēl šajā numurā

15.01.2002., Nr. 7

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Draudi demokrātijai Latvijā pastāvot visu laiku

Valsts kontrolieris Raits Černajs:

Man kā Latvijas patriotam ir nepieņemami saukt Latviju par “banānu republiku”, bet patiešām ir daudzas lietas, kuras mums pārmet ārvalstu investori, partneri un valsts iedzīvotāji. Valstiskā neatkarība un demokrātija ir lielas dāvanas, kuras mums jāprot novērtēt.

Mums ir dota vienreizēja iespēja veidot šādu valsti, un tas ir jādara pašiem, negaidot to, ka atnāks Eiropas Savienības pārstāvji un visu sakārtos, ka atnāks NATO spēki un mūs aizsargās; ka vajag tikai kaut kam pievienoties, ka vajag vienu labu valsts prezidentu un vienu ekselentu premjerministru un ka tad viņi visu nokārtos. Tās ir banālas gudrības, ka citi mūsu vietā neko neizdarīs.

Demokrātija nav garants, ka viss notiks tā, kā mēs gribam, jo draudi demokrātijai pastāv visu laiku un ne vienmēr nāk no turienes, no kurienes mēs to gaidām. Varbūt man var pārmest aizraušanos ar sazvērestību teorijām, bet Latvijā nejaucības notiek tieši tad, kad šķiet, ka nupat, nupat mums ies labāk.

 

“RĪGAS BALSS”

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!